Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 met handen in het haar bij uitstellen kwalificatie in Turkije

Formule 1 met handen in het haar bij uitstellen kwalificatie in Turkije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door de hevige regenval tijdens en na de derde vrije training, is het nog onduidelijk of de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije door kan gaan. Als de baan onvoldoende opdroogt, moet de kwalificatie worden uitgesteld en dit zorgt voor kopzorgen bij de Formule 1.

Het is het hele weekend al zoeken naar grip op Istanbul Park. Door de nieuwe asfaltlaag, is het voor de coureurs een behoorlijk kluif om hun auto bij hoge snelheid onder controle te houden. Doordat het tijdens de derde vrije training ook nog eens flink ging regenen, veranderde het circuit al helemaal in een ijsbaan. De rijders klaagden steen en been over de boordradio en niemand kwam tot een snelle rondetijd. Er werd nauwelijks gereden tijdens deze oefensessie en als de omstandigheden niet verbeteren, moet de kwalificatie worden uitgesteld, zo lieten Martin Brundle en Karun Chandhok van Sky Sports weten. Hoewel het er op dit moment geen regen meer uit de lucht valt boven Istanbul Park, is het gevaar nog lang niet geweken. Ook als het niet meer gaat regenen, is er door de lage temperatuur een kans dat de baan onvoldoende opdroogt richting de kwalificatie. Daarnaast is er nog steeds een reële kans op neerslag deze middag, wat de situatie nog ingewikkelder maakt. Als de wedstrijdleiding ervoor kiest de kwalificatie uit te stellen, dan dreigen ze in tijdnood te raken. De kwalificatie staat namelijk om 15:00 uur lokale tijd in de planning, maar drie uur later gaat de zon al onder.

De Formule 1 heeft zodoende nog de mogelijkheid de kwalificatie te verplaatsen naar zondagochtend, maar ook dan zit men met een krap schema. De Grand Prix wordt namelijk al vroeg op de dag verreden, wat ervoor zorgt dat de kwalificatie dan naar het begin van de ochtend moet worden gehaald. De wedstrijdleiding zal moeten bidden dat de kwalificatie gewoon volgens het schema kan worden afgewerkt en dat er zich niet al te veel rode vlag-situaties voordoen. Dat zal een hoop problemen en gepuzzel schelen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 met handen in het haar bij uitstellen kwalificatie in Turkije

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de