Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 nam contact op met Porsche om te informeren naar mening over reglementen

Formule 1 nam contact op met Porsche om te informeren naar mening over reglementen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De teams hebben recent besloten dat zij een nieuw motorreglement met één jaar naar voren willen schuiven, van 2026 naar 2025. Dat betekent ook dat men haast moet maken met het vormgeven van dit reglement. Ter vergelijking: voor de hybride-motoren van 2014 werden de eerste plannen al in 2009 gemaakt.

Eén van de wensen van de Formule 1 is natuurlijk dat het met het nieuwe reglement zoveel mogelijk fabrikanten aantrekt. Ferrari zal vrijwel zeker altijd meedoen, maar daarbuiten is dat toch een ander verhaal. En dus is er recent gesproken met Porsche , een fabrikant waar al langer over wordt gezegd dat zij aan de F1 zouden willen deelnemen. Porsche, Audi of wat anders?

Oliver Blume, CEO van Porsche zegt volgens de Badische Zeitung op vrijdag dat de Formule 1 recent bij hem geïnformeerd welke positie zijn bedrijf inneemt als het gaat om de nieuwe reglementen van 2025. Daarbij zal niet alleen gevraagd zijn of ze überhaupt interesse hebben in een terugkeer in de Formule 1, maar ook onder welke voorwaarden.

Blume legt uit dat er nu binnen de Volkswagen Group gekeken wordt of de Formule 1 aantrekkelijk voor ze is. Naast Porsche noemde hij daarbij expliciet Audi, maar gaat niet verder in detail. Voordat Red Bull met Honda in zee ging, is het veelvuldig in verband gebracht met Porsche. Na het vertrek van de Japanners zou dit een logische stap zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 nam contact op met Porsche om te informeren naar mening over reglementen