Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1: "Nederlandse F1-fans zullen genieten van kwaliteit nieuwe uitzendingen"

Formule 1: “Nederlandse F1-fans zullen genieten van kwaliteit nieuwe uitzendingen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco ging RacingNews365 in gesprek met Ian Holmes, de F1-directeur die gaat over de mediarechten. In het interview liet Holmes weten met vertrouwen uit te kijken naar de toekomst voor Formule 1 in Nederland. Vanaf 2022 zullen de uitzendrechten in ons kikkerlandje in handen komen van de Nordic Entertainment Group (NENT).

“We werken al jarenlang samen met de NENT-Group en we hebben er dan ook alle vertrouwen in dat zij de Nederlandse Formule 1-fan de komende jaren zullen voorzien van de beste kwaliteit tv-uitzendingen tijdens de Grand Prix-weekenden. Door onze samenwerking in andere landen de afgelopen jaren weten we waar de NENT-Group voor staat en daarom voelen we ons er goed bij dat de NENT-Group de komende jaren de F1 tv-rechten in Nederland in handen heeft.”

“Natuurlijk is het ook bekend dat het Zweedse bedrijf het hoogste bedrag heeft geboden voor de rechten en dat is voor ons andermaal een teken dat zij er alles aan zullen doen om de Nederlandse F1-kijker zo goed mogelijk te bedienen. Om de Formule 1-fan in Nederland zo goed mogelijk te kunnen bereiken, zenden we bijvoorbeeld ook de Dutch GP uit op een open kanaal (via een sublicentie voor een Nederlandse tv-zenderm red.).”

“Daarnaast zullen we werken met andere sublicenties, die ervoor zorgen dat er herhalingen van de GP zijn te zien op het open net. Op dit moment is echter nog niet duidelijk hoelang de samenvattingen zullen zijn en waar de fans deze kunnen bekijken.”

Holmes laat weten dat het geliefde F1TV volgend jaar ook nog is te ontvangen in Nederland. “Ook F1 TV zal volgend jaar gewoon verder gaan in Nederland en dus kunnen mensen zich daarop blijven abonneren. We zullen samen met F1 TV en NENT ook kijken hoe en waar we met elkaar samen kunnen werken, zoals F1TV nu ook samenwerkt met Ziggo.”

De Formule 1 verwacht dat de nieuwe streamingsdienst in Nederland eenvoudig te werk zal gaan en de mensen overal goed zal kunnen bereiken. “Nederland is natuurlijk een klein en goed verbonden land om het zo maar te zeggen, dus dat zal ervoor zorgen dat NENT eenvoudig […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1: “Nederlandse F1-fans zullen genieten van kwaliteit nieuwe uitzendingen”