Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 niet van plan om nieuwe regels nog een jaar langer uit te stellen

Formule 1 niet van plan om nieuwe regels nog een jaar langer uit te stellen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De grootste sportkrant van Italië, de Gazzetta dello Sport , schrijft dat de Formule 1 -organisatie en teams overwegen om de huidige regels nog een jaar langer aan te houden. Dat zou betekenen dat de F1-teams ook in 2022 nog in actie zullen komen met slechts licht gewijzigde bolides ten opzichte van het afgelopen en het aankomende seizoen. Voorlopig is het idee nog om in 2022 in actie komen met compleet nieuw ontworpen wagens, maar om kosten te besparen zouden de regels mogelijk wederom een jaar naar voren opschuiven.

In 2020 kwamen de F1-teams en Formule 1-organisatie overeen dat men in plaats van 2021 pas in 2022 gebruik zal maken van de nieuwe bolides. Zo konden vooral de kleinere teams veel kosten besparen, wat zeer welkom was aangezien de Covid19-crisis veel teams hard heeft geraakt. Doordat de crisis zich in 2021 nog steeds voortzet, is men volgens de Italiaanse sportkrant nu aan het overwegen om de huidige regels in de Formule 1 ook voor 2022 aan te houden.

Dinsdag werd namelijk bekend dat de Formule 1-kalender van 2021 is aangepast en de verwachting is dat er gedurende het seizoen nog meer wijzigingen zullen volgen in verband met het Covid19-virus. De onzekerheid van de kalender zorgt ook voor financiële onzekerheid, doordat het nog maar afwachten is of er races met publiek plaats zullen vinden in 2021. Een andere reden van het mogelijke uitstel van de nieuwe regels, is het feit dat de Covid19-regels in Groot-Brittannië op het moment weer steviger zijn geworden.

De meeste F1-teams hebben hun fabrieken in Groot-Brittannië gevestigd en het is nog maar afwachten of zij in de komende weken aan het werk kunnen blijven. Mocht dit niet het geval zijn, zal dit voor de meeste teams een reden geven om vóór uitstel van de nieuwe regels en bolides te stemmen.

Dat zou grote gevolgen hebben voor de Scuderia. De Gazzetta kopt woensdag niet voor niks de titel ‘Rood Alarm’ in de krant. Ferrari had de zaken met de 2020-wagen namelijk niet op orde en in 2021 mag er slechts weinig veranderd worden aan de wagen ten opzichte van de 2020-bolide. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 niet van plan om nieuwe regels nog een jaar langer uit te stellen