Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 onthult nieuw tijdschema met kwalificatie op vrijdag

Formule 1 onthult nieuw tijdschema met kwalificatie op vrijdag

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Groot-Brittannië , 71 jaar geleden het decor van de eerste Formule 1 -race ooit, heeft de eer om in juli de eerste sprintkwalificatie ooit in de Formule 1 te organiseren. Dat zorgt voor een aanzienlijk ander tijdschema dan tijdens de normale raceweekenden.

De normale kwalificatie wordt namelijk niet op zaterdag, maar op vrijdag verreden. De sprintkwalificatie vindt op zijn beurt op zaterdag plaats, op het moment dat in een standaard weekend de normale kwalificatie wordt verreden. Om plaats te maken voor die sessie verschuift de tweede training van vrijdagmiddag naar zaterdagochtend en komt de derde training te vervallen.

De eerste training voorafgaand aan de Britse Grand Prix begint om 15:30, gevolgd door de kwalificatie om 19:00 uur. We kunnen dus met het bord op schoot naar de kwalificatie kijken! Op zaterdag ochtend volgt een tweede training, die begint om 13:00 uur. De allereerste sprintkwalificatie ooit begint zaterdagmiddag om 17:30 uur en zal ongeveer een half uur in beslag nemen.

Op zondag is alles weer ‘normaal’ en vindt alleen dé Grand Prix plaats. Om 16:00 uur Nederlandse tijd zullen de coureurs worden losgelaten op Silverstone voor de race zoals we hem kennen.

Check hieronder het nieuwe tijdschema.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 onthult nieuw tijdschema met kwalificatie op vrijdag