Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1: onze prognose voor 2021

Formule 1: onze prognose voor 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wordt het in 2021 gewoon wachten op 2022 in de Formule 1, of worden we verrast? We vertellen het je nu al, in onze F1 prognose voor 2021!

Zoals elk jaar blikken we ook deze januari weer vooruit naar het F1 seizoen dat komen gaat. Het voelt nog als de dag van gisteren dat het turbulente seizoen van 2020 tot een einde kwam. En dat is ook logisch, want het is nog maar exact drie weken geleden dat de laatste race werd verreden. Dat was bovendien de laatste race van een drieluik in de zandbak. De laatste fix circuleert dus nog een beetje door onze bloedbaan. Pas nu begint eigenlijk het echt lange wachten. Want, als alles dit keer goed gaat, begint het allemaal pas weer op 21 maart in Australië.

Traditioneel gaan we je na een gesprek met de autoblog-waarzegster op de redactie je nu alvast vertellen wat je dit jaar allemaal gaat zien. Maar even traditioneel, kijken we eerst even terug naar wat er geworden is van onze verwachtingen van vorig jaar . Resultaten uit het verleden zijn immers de beste graadmeter voor de toekomst *kuch*. En het valt dit keer gelukkig erg mee.

We schoten namelijk recht in de roos met de voorspellingen dat Mercedes en Hamilton weer kampioen zouden worden. Tevens hadden we al lang door dat Red Bull Racing de tweede kracht zou hebben achter Mercedes en dat McLaren een goede kans had op P3 bij de constructeurs. De teloorgang van Ferrari hadden we een beetje zien aankomen, maar niet zo heftig als uiteindelijk het geval bleek te zijn.

Wel wisten we al dat Renault andermaal niet de aansluiting bij de top zou vinden, dat Hulkenberg halverwege het seizoen een comeback zou maken -jawel!- en dat het silly season een redelijk bloedbad zou worden. De glazen bol had dus behoorlijk goed zijn werk gedaan. Op één punt zaten we er echter wel pijnlijk naast. We dachten in januari van 2020 nog dat Max Verstappen glorieus zou zegevieren in de Grand Prix op Zandvoort. Ouch. Enfin, dat alles gezegd hebbende, kunnen we nu dus kijken naar dit seizoen Hamilton […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1: onze prognose voor 2021