Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 ooit samen met de Formule E? 'Ziet er spectaculair uit'

Formule 1 ooit samen met de Formule E? ‘Ziet er spectaculair uit’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes is op dit moment actief in de Formule 1 en de Formule E , maar Toto Wolff ziet dat deze twee klasses die op dit moment compleet van elkaar zijn gescheiden, in de toekomst ook samen zouden kunnen komen. Interesse in FE neemt toe

Waar de Formule 1-fans nog een weekje langer moesten wachten op de actie in Imola , konden fans van de Formule E afgelopen weekend weer genieten van een ePrix in Rome. Een Double-Header boordevol actie, en op zondag Stoffel Vandoorne voor Mercedes als winnaar. Wie goed keek, zag ook Mercedes teambaas Toto Wolff.

De overlap tussen de Formule E en de Formule 1 is de afgelopen jaren nog veelal vermeden. De elektrische klasse wil duidelijk een eigen imago opbouwen en niet afhankelijk zijn van afgedankte Formule 1-coureurs. Aan de elektrische klasse zijn ondertussen grote merken verbonden zoals Audi, BMW, Porsche en Mercedes, maar ook enkele grote coureurs. Formule E en Formule 1

Jean Todt liet maandag dan ook al wel weten dat hij een mogelijkheid ziet om de Formule E en Formule 1 in de toekomst ook eens samen te laten racen , en Wolff kan zich wel vinden in dat idee. ‘’Ik weet niet in hoeverre de klasses zouden kunnen samen gaan, maar de Formule E ziet er spectaculair uit op stratencircuits, en ik kan mij voorstellen dat deze wagens samen met de F1 kunnen racen in Monaco of Singapore’’, zegt Wolff volgens Marca .

Waar de Formule E zich natuurlijk volledig richt op de elektrische wagens, heeft ook de F1 nog waarde voor de auto-industrie. ‘’De Formule 1 richt zich voornamelijk op hybride-technologie en duurzame brandstoffen, daar waar de FE zich volledig richt op elektrische wagens. Er zijn onderdelen die interessant zijn voor normale wagens’’, besluit de Oostenrijker.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 ooit samen met de Formule E? ‘Ziet er spectaculair uit’