Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1: "Ook in 2021 voor iedere race een boodschap tegen racisme"

Formule 1: “Ook in 2021 voor iedere race een boodschap tegen racisme”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton protesteert met ‘Black Lives Matter’ t-shirt Stefano Domenicali, de nieuwe F1-baas, laat in een gesprek met ‘Sky Sports’ weten dat er ook in 2021 voor elke race een moment zal zijn om een boodschap tegen racisme en voor meer diversiteit te brengen.

Voor elke race in 2020 was er een moment waar de rijders protesteerden tegen racisme en dat deden ze door een t-shirt te dragen bedrukt met ‘End Racism’ en sommigen onder hen knielden ook. Dit alles kwam er vooral onder impuls van Lewis Hamilton.

De nieuwe F1-baas, Stefano Domenicali, laat nu weten tegenover ‘Sky Sports’ dat er ook in 2021 telkens zo een moment zal zijn maar hij vertelt erbij dat het mogelijk is dat het er een beetje anders zal uitzien.

“Ik denk dat dat een punt is waar vorig jaar veel aandacht aan werd besteed, aan het racisme punt,” vertelde Domenicali.

“Maar diversiteit en ‘We Race As One’, ik denk dat we van de minuten voor de start van de race gebruik moeten maken om de waarden met betrekking tot dit specifieke onderwerp onder de aandacht te brengen.”

“Wat we in gedachten hebben is om deze tijd te gebruiken om met de rijders en de teams te delen hoe we de aandacht die de F1-wereld zal moeten hebben, niet alleen kunnen gebruiken tot het einde van het seizoen, maar ook voor de campagnes rond diversiteit en ‘We Race As One.’

“We zullen dit moment gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen zal begrijpen dat de Formule 1 niet van een andere planeet is. De Formule 1 wil een actieve rol spelen in het versterken van deze waarden.”

Verschillende rijders gebruiken ook hun persoonlijke platformen om de boodschap van diversiteit en anti-racisme te verspreiden en dat doet Domenicali plezier.

“Rijders beseffen meer en meer dat zij de ambassadeur van de Formule 1 zijn in een andere dimensie, niet alleen voor technische vaardigheden maar ook voor de manier waarop zij de juiste boodschap van de Formule 1 kunnen uitdragen,” zei Domenicali.”Ik denk dat ze dat zullen waarderen. Natuurlijk willen we niet politiek zijn, want dat is niet onze zaak, maar we willen de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1: “Ook in 2021 voor iedere race een boodschap tegen racisme”