Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 overweegt groots launch-spektakel voorafgaand aan 2022-seizoen

Formule 1 overweegt groots launch-spektakel voorafgaand aan 2022-seizoen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Normaal gesproken wordt er in de weken voorafgaand aan de wintertests reikhalzend uitgekeken naar de diverse teampresentaties. Vaak maken de teams er zich wat makkelijk vanaf door studiofoto’s te verspreiden, met als bijkomend voordeel dat men bepaalde onderdelen aan spiedende ogen kan onttrekken. RacingNews365 heeft begrepen dat de Formule 1 nu speelt met het idee om er een launch-evenement van te maken, waarbij alle teams tijdens één groot evenement de auto’s presenteren, vergelijkbaar met de manier waarop de F1 onlangs de 2022-showcar presenteerde.

Als de laatste Grand Prix van 2021 verreden is, breekt er namelijk een nieuw tijdperk in de Formule 1 aan. De sportieve, maar vooral ook de technische reglementen gaan op de schop, met compleet nieuwe Formule 1-auto’s tot gevolg. Die auto’s moeten uitvoeriger getest kunnen worden dan die van dit jaar, aangezien de auto’s van 2021 in grote lijnen overeenkwamen met die van 2020.

Deze website heeft begrepen dat de F1 overweegt om twee officiële testweken in te plannen voorafgaand aan de seizoensopener, waarbij RacingNews365 heeft begrepen dat er tevens wordt gespeeld met het idee van een besloten shakedown van drie dagen. Die test is dan bedoeld om buiten het zicht van de fans en media de eerste kinderziekten uit de auto te halen, om vervolgens twee keer drie dagen te testen voor publiek. Voorafgaand aan die publiekelijke tests zou dan de grote gezamenlijke presentatie plaatsvinden.

De locatie voor de shakedown zou in dat geval Barcelona worden. Dat is voordelig voor de teams, omdat het dan mogelijk is om op de dag zelf nieuwe onderdelen in te vliegen, wat geen overbodige luxe is als er compleet nieuwe auto’s getest worden.

De twee officiële testweken zouden vervolgens plaatsvinden in Bahrein , waarna de teams daar kunnen blijven voor de seizoensopener op hetzelfde circuit. De shakedown zou dan plaats kunnen vinden van 23 t/m 25 februari, gevolgd door de twee officiële testweken in de eerst twee weken van maart. Omdat er reglementair tien dagen tussen de laatste testdag en het eerst Grand Prix-weekend, wordt de GP dan verreden in het weekend van 25 t/m 27 maart.

Of het plan daadwerkelijk doorgaat, is afwachten, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 overweegt groots launch-spektakel voorafgaand aan 2022-seizoen