Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-podcast #14: 'Schumacher gaat door hard werken de Formule 1 halen'

Formule 1-podcast #14: ‘Schumacher gaat door hard werken de Formule 1 halen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Presentatrice Amber Brantsen bespreekt in de NOS Formule 1-podcast met verslaggever Louis Dekker en oud-coureur Jan Lammers de Grand Prix van Eifel. Te gast in de podcast is ook Frits van Amersfoort, de man achter Van Amersfoort Racing, een opleidingsploeg.

Er wordt onder andere gesproken over de 91ste overwinning van Lewis Hamilton, waarmee hij recordhouder Michael Schumacher evenaarde. De zoon van de Duitse racelegende zou afgelopen weekend tijdens de vrije training zijn debuut maken in de Formule 1, maar mist gooide roet in het eten: de training ging niet door.

“Schumacher heeft geen hulp meer nodig om de Formule 1 te halen” weet Dekker. “Er was een fase dat die achternaam een ballast was voor hem, maar het begint nu een voordeel te worden. Hij gaat kampioen worden in de Formule 2 en rijdt volgend jaar gewoon in de Formule 1 voor Alfa Romeo. Al moeten de handtekeningen nog gezet worden.”

“Hij heeft veel moeten leren, maar presteert wel. Door hard werken gaat hij er gewoon komen.”

Verder in de podcast onder meer aandacht voor de (nu nog) Hondamotor van Verstappens Red Bull en er wordt gekeken wie de beste teamgenoot voor Verstappen zou zijn. Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download ‘m hier voor iOS en hier voor Android .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-podcast #14: ‘Schumacher gaat door hard werken de Formule 1 halen’