Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-prominenten loven zevenvoudig wereldkampioen Hamilton

Formule 1-prominenten loven zevenvoudig wereldkampioen Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton won zondag op fenomenale wijze de Grand Prix van Turkije. Voormalige Formule 1-coureurs roemde de zevenvoudig wereldkampioen dan ook om zijn geweldige prestaties: “Lewis weet precies wat hij in de race moet doen en daarom is hij de wereldkampioen, dat is het verschil met de jongere coureurs die nog ervaring moeten op doen”, aldus Johnny Herbert tegenover Sky Sports UK . Woorden waarin ook voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve zich kan vinden.

“Wat een geweldig podium hebben we vandaag gekregen en wat een race van Hamilton. Het hele weekend deed hij totaal niet mee en uiteindelijk was hij toch weer de beste, wat een prestatie! Hij deed het heel slim door rustig te beginnen aan de race, de intermediates daarna langzaam te laten slijten waardoor hij aan het einde van de race zowat slicks overhield. Heel slim van hem, hij maakte optimaal gebruik van zijn ervaring en daarom verdient hij ook zijn zevende wereldtitel”, sprak Villeneuve zich vol bewondering uit tegenover Sky Sport Italia .

Zowel Karun Chandhok als Martin Brundle waren het volledig eens met de woorden van collega Herbert, waarbij Chandhok ook het werk van Mercedes teambaas Toto Wolff roemde. “Wolff heeft geweldig werk geleverd bij Mercedes, hij wist heel goed dat hij een ideaal werkklimaat moest zien te creëren voor zijn pupil Hamilton en dat heeft hij heel knap gedaan. Wolff heeft het allemaal vanaf het begin al heel goed begrepen en dat heeft Lewis geholpen om deze geweldige prestaties te kunnen leveren.”

Brundle geniet vooral van het feit dat Hamilton niet allen zichzelf, maar ook de Britse autosport in zijn geheel nog groter op de kaart heeft gezet: “Hamilton is voor de sport maar zeker voor Groot-Brittannië onwijs belangrijk. Ik vind het geweldig dat hij de zevende titel in een geweldige race won. Onder Michael Schumacher-omstandigheden werd hij wereldkampioen en zette hij zijn teamgenoot zelfs op een ronde! Wat een overwinning en wat geweldig om op die manier de titel te winnen. Lewis vond vandaag grip, waar anderen dat niet lukte, zelfs Max Verstappen niet en die is toch wel de meester in deze omstandigheden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-prominenten loven zevenvoudig wereldkampioen Hamilton