Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-race Zandvoort volgend jaar in september

Formule 1-race Zandvoort volgend jaar in september

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto Remko de Waal/ANP De Formule 1 keert volgend jaar op 3, 4 en 5 september terug naar Zandvoort. Dat staat op de kalender voor 2021 die de raceklasse dinsdag heeft gepresenteerd . Dit jaar had het autosportevenement moeten plaatsvinden in het weekend van 3 mei, maar door de coronacrisis ging dat niet door.

Nu de Grand Prix gepland staat in het najaar in plaats van in het voorjaar, vergroot dat de kans dat er vanwege een verbetering in de coronasituatie weer publiek op de tribunes mag zitten. Voor de organisatie is de aanwezigheid van betalende toeschouwers – 300.000 mensen verspreid over drie dagen – van groot belang bij het sluitend maken van de begroting. Zandvoort kreeg dit jaar van de Formule 1 de vraag of het een race wilde organiseren zonder publiek, maar dat aanbod sloeg de organisatie af .

Opmerkelijk is dat de race op Zandvoort één week zal worden gehouden na de Grand Prix van België op het circuit Spa-Francorchamps. Op die race komen normaal gesproken tienduizenden Nederlandse F1-fans af. De Belgische organisatie zei vorig jaar dat er door de komst van de Nederlandse Grand Prix veel minder Nederlanders naar Spa zullen afreizen. Nu er geen vier maanden tussen de races zit maar zeven dagen, bestaat de kans dat de evenementen nog meer in elkaars vaarwater gaan zitten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-race Zandvoort volgend jaar in september