Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 rekent weer op races met publiek in 2021

Formule 1 rekent weer op races met publiek in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 moest dit jaar als gevolg van het virus het seizoen afbreken vlak voor de eerste race in Melbourne in maart. In juli kon de koningsklasse hervatten met een aangepaste kalender, waarop uiteindelijk plek is gevonden voor zeventien races. Wel allemaal onder strikte hygiënevoorschriften, afstandregels en bijna allemaal zonder publiek. “We hebben bewezen dat we op een veilige manier kunnen reizen en onze races houden. De promotors beseffen steeds meer de noodzaak om het virus te beheersen”, aldus Carey.

Het seizoen 2021 opent als gebruikelijk met de Grote Prijs van Australië in Melbourne (26 maart) en sluit af in Abu Dhabi (5 december). Nieuw is de Grote Prijs van Saudi-Arabië (28 november). De Dutch Grand Prix op Zandvoort (5 september) is een week na die andere thuisrace van Max Verstappen, de Grote Prijs van België op Spa-Francorchamps (29 augustus).

De Grote Prijs van Vietnam in Hanoi zou in 2021 zijn debuut maken, maar ontbreekt op de kalender. Een van de sleutelfunctionarissen die verantwoordelijk was voor het binnenhalen van de race is gearresteerd op verdenking van corruptie. De geplande datum van 25 april staat nog open, hetgeen betekent dat de Formule 1 zoekt naar een vervangende race.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 rekent weer op races met publiek in 2021