Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 richt werkgroep op om track limit-probleem aan te pakken

Formule 1 richt werkgroep op om track limit-probleem aan te pakken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Track limits De Formule 1 heeft besloten om een werkgroep op te richten, die zich volledig zal focussen op de track limits, zo onthult Christian Horner. De Red Bull-teambaas benadrukt dat de track limits veel makkelijker te begrijpen moeten zijn voor alle partijen.

Dit Formule 1-seizoen is er een speciale rol weggelegd voor de FIA met haar track limits. Vrijwel iedere Grand Prix lijkt de discussie rondom deze controversiële witte lijnen weer volledig los te barsten. Dit komt onder andere doordat de regels enorm onduidelijk zijn, voor zowel de fans als de rijders zelf. Bij de ene bocht moeten de coureurs met vier banden op de baan blijven, terwijl ze een bocht later weer met twee banden buiten de baan mogen. Er wordt zelfs regelmatig geopperd dat de FIA niet consistent is met het naleven van de track limits. Daarnaast zijn de coureurs over het algemeen ook gewoon van mening dat de track limits helemaal niet nodig zouden zijn, als er gewoon natuurlijke obstakels waren geweest.

Artikel gaat verder onder video Komende races geen probleem

Tijdens de Grand Prix van Spanje waren er, in vergelijking met de drie races ervoor, aanzienlijk minder problemen met track limits. Dit komt doordat er op het Circuit de Barcelona-Catalunya bij de meeste bochten grind of gras ligt, waardoor de coureurs geen voordeel kunnen halen uit een uitstapje buiten de baan. “Natuurlijk was het op deze baan geen probleem vanwege de lay-out”, vertelt Horner tegenover RaceFans.net . “Ik denk dat veelzeggend is, of niet?”

“Dus waarom vormde het hier geen probleem en op andere locaties wel?” vraagt de Brit zich af. “Het zal de komende race geen probleem vormen en de race daarna waarschijnlijk ook niet”, zegt hij doelend op Monaco en Baku. Deze stratencircuits hebben namelijk geen uitloopstroken. De teams hebben afgelopen weekend over de baanlimieten vergaderd en hebben besloten om maatregelen te treffen, in de hoop dat ze het probleem aan kunnen pakken. Werkgroep voor track limits

“Er is een gezonde discussie geweest en er zal een werkgroep opgericht worden”, onthult Horner. “We moeten gewoon iets bedenken dat eenvoudig, duidelijk en makkelijk te begrijpen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 richt werkgroep op om track limit-probleem aan te pakken