Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 schrapt Amerika en bevestigt drie nieuwe races: Nürburgring, Portimao en Imola

Formule 1 schrapt Amerika en bevestigt drie nieuwe races: Nürburgring, Portimao en Imola

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft vrijdag drie nieuwe races aan het seizoen toegevoegd. Dat zijn de circuits van de Nürburgring, Portimao en Imola . Daarmee komt het totaal aantal races op 13. Daartegenover staat dat er dit jaar niet in Noord- en Zuid-Amerika geracet gaat worden. De Grands Prix van Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië gaan definitief niet door. Het seizoen begon in eerste instantie met acht races op zes Europese circuits. Vervolgens werden daar Mugello en Sochi aan toegevoegd en nu is het de beurt aan de Nürburgring, Portimao en Imola. In totaal hoopt de Formule 1 uit te komen op 15 tot 18 races. De grootste kanshebbers zijn Bahrein en Abu Dhabi, maar ook Azië wordt nog niet uitgesloten.

De laatste F1-race op de Nürburgring dateert van zeven jaar geleden. Dit jaar vindt de Aramco Grosser Preis der Eifel plaats van 9-11 oktober. Twee weken later is het de beurt aan de Portugese Grand Prix op het circuit van Portimao, waar de F1 nog nooit in actie kwam. Tot 1996 werd de Portugese race gehouden op het circuit van Estoril.

In het weekend van 31 oktober en 1 november vindt de Emirates Gran Premio Dell’Emilia Romagna plaats. Imola stond in 2006 voor het laatst op de F1-kalender.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 schrapt Amerika en bevestigt drie nieuwe races: Nürburgring, Portimao en Imola