Het laatste formule 1 nieuws

Formule-1 seizoen opent mogelijk met twee races in Bahrein

Formule-1 seizoen opent mogelijk met twee races in Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1-baas Stefano Domenicali, heeft gezegd dat een dubbele race in Bahrein en een mogelijke verhuizing van de geannuleerde Grand Prix van China naar na de zomer op tafel blijven liggen als noodplannen, mochten er meer races geannuleerd worden.

Domenicali zei ook dat een dubbele race in Bahrein, vergelijkbaar met die aan het einde van vorig seizoen, ‘zeker’ een optie is om eventuele verdere afvallers van de geplande 23 races dit jaar te vervangen, terwijl hij ook de mogelijkheid van een terugkeer van de Portugese Grand Prix in Portimao niet uitsluit.

“Zoals u zich kunt voorstellen, zijn we flexibel om te reageren op onvoorziene omstandigheden”, vertelde Domenicali aan een selecte groep van de pers, waaronder RacingNews365 . “We hebben verschillende plannen B, C en D evenals A in geval van afgelastingen. Maar ik ben volledig transparant, want de dingen die vandaag vastliggen, kunnen morgen anders zijn.”

De F1-CEO ging ook in op de mogelijkheid van de terugkeer van Portimao voor de lege plek op de kalender. “Zoals jullie weten is die plek nog niet opgevuld en als het Portugal was geweest dan was het opgeschreven als Portugal”, legde Domenicali uit. “Zodra we kunnen zullen we iets kunnen aankondigen en dat zal ergens in de komende dagen zijn, niet in de komende twee maanden.”

Intussen zou de Grand Prix van China, die samen met die van Australië van de oorspronkelijke kalender is gehaald vanwege lokale regelgeving rond de pandemie, verplaatst kunnen worden naar later in het jaar om rekening te houden met de wensen van de binnenlandse autoriteiten.

“Op dit moment hebben we gehoord van de regering dat ze tot de zomer geen enkel internationaal evenement willen houden,” zei Domenicali. “Dus dan zullen we China overwegen, als een andere race in de problemen komt en we op het laatste moment vervanging nodig hebben.”

Domenicali legde ook uit dat de geannuleerde Grand Prix van Vietnam, die voor het eerst plaats zou vinden, een optie blijft als reservebestemming. “De Vietnamese race is een ongelooflijke investering geweest, en is daarom nog steeds een optie voor een toekomstig evenement,” verklaarde Domenicali.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule-1 seizoen opent mogelijk met twee races in Bahrein