Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 staat opnieuw voor enorme puzzel voor 2021

Formule 1 staat opnieuw voor enorme puzzel voor 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een ding is zeker: de kalender van 2021 moet een stuk diverser zijn dan de planning van 2020, zo liet Formule 1 -CEO Chase Carey weten in de podcast Beyond the Grid . “De kalender van 2021 zal meer lijken op dat wat we gewend zijn. We zijn een wereldwijde sport en feit is dat we dit seizoen niet wereldwijd konden racen. We hebben vooral in Europa geracet. We moeten onze races in Amerika en Azië weer hebben.”

De Formule 1 gaat proberen om zoveel mogelijk continenten te bezoeken. Proberen, want met de huidige situatie in de wereld is het seizoen 2021 omgeven door onzekerheden. Waar kan men naartoe? Moet men onzekerheidsmarges inbouwen? Kunnen er fans naar binnen?

Om met dat eerste te beginnen: over mogelijke racelocaties heeft de Formule 1 niets te klagen. Dat had de sport sowieso al niet (daarom wilde men ook meer races dan ooit rijden), maar nu het circus naar een aantal andere circuits moest uitwijken, zal de hoop op een plek op de kalender bij deze locaties groeien. De Nurburgring zou bijvoorbeeld graag in een meer permanente rol terugkeren op de kalender, zo liet men al weten en het is niet ondenkbaar dat ook andere nieuwe circuits naar Liberty Media stappen, met het verzoek om een plekje op de kalender te krijgen. Ook Turkije lobbyt voor een langduriger verblijf.

Toch kan dat voor de Formule 1 geen overbodige luxe zijn. Vanwege de onzekerheid omtrent de coronapandemie, kan het voor de sport interessant zijn om uitwijkmogelijkheden te hebben. Mocht er onverhoopt een Grand Prix niet door kunnen gaan, dan heeft Liberty Media al een vervanger klaar staan.

Zo’n ‘uitwijkrace’ zal misschien geen overbodige luxe zijn, want vorig jaar werd de Grand Prix van Australië op het allerlaatste moment afgeblazen. De situatie kan dus snel veranderen. “Donderdag zat ik nog in Vietnam en in de nacht op vrijdag, toen ik naar Australië vloog, veranderde alles in de wereld. Er was een positieve test in Melbourne en alle andere evenementen werden in dat tijdsbestek geannuleerd. Op het moment dat ik om zes uur ’s ochtends (een paar uur voor de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 staat opnieuw voor enorme puzzel voor 2021