Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-team Haas verder zonder Grosjean en Magnussen

Formule 1-team Haas verder zonder Grosjean en Magnussen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-team van Haas gaat volgend jaar verder met andere coureurs dan haar huidige line-up, Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Wie de opvolgers worden, is nog niet bekend.

Zowel Romain Grosjean als Kevin Magnussen hebben bekendgemaakt dat ze volgend Formule 1-seizoen niet meer voor het Formule 1-team van Haas rijden. Daarmee komt er voor Grosjean een einde aan vijf jaar bij het Amerikaanse team. Voor Magnussen houdt het op na drie seizoenen.

De kans is groot dat het voor Grosjean helemaal einde oefening is in de Formule 1. De Frans-Zwitserse coureur moest vorig jaar al bijna het schip verlaten, maar Haas hield ‘m toch nog voor een jaar aan. Interesse vanuit andere teams lijkt er niet te zijn. Magnussen geldt over het algemeen als een meer gewaardeerde coureur, alleen is het nog niet helder of hij in beeld is bij andere teams.

Veel opties voor volgend jaar lijken er voor die twee niet meer te zijn, aangezien er aardig wat kapers voor de kust zijn. Sergio Pérez en Nico Hülkenberg gelden als gedoodverfde kandidaten voor een stoeltje en daarnaast staan Mick Schumacher (de zoon van), Yuki Tsunoda en Nikita Mazepin als Formule 2-coureurs klaar voor een overstap naar de Formule 1. Mazepin geldt als goede kanshebber voor een plek bij Haas, hij kan veel geld meebrengen naar het team dankzij zijn schatrijke vader. Tsunoda is kandidaat voor een plek bij AlphaTauri en Schumacher geldt als grootste kanshebber voor een plek bij het team van Alfa Romeo. Opvolgers

Zoals gezegd is de kans groot dat Haas voor Mazepin gaat als één van de opvolgers van Grosjean en Magnussen. Daarnaast is Pérez meermaals genoemd als kanshebber en ook Hülkenberg zou een prima keuze zijn. Hülkenberg wordt echter ook in verband gebracht met Red Bull Racing als vervanger van de ondermaats presterende teamgenoot van Max Verstappen, Alexander Albon. Kortom, er kan nog veel gaan verschuiven in de aanloop naar het seizoen van 2021.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-team Haas verder zonder Grosjean en Magnussen