Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-team zet streep door mogelijke miljoenendeal

Formule 1-team zet streep door mogelijke miljoenendeal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Enkele weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat Michael Andretti, zoon van racelegende Mario Andretti en eigenaar van het Amerikaanse Andretti Autosport, op het punt stond om een groot aandeel te krijgen in het Zwitserse Sauber Motorsports, dat wij in de Formule 1 momenteel kennen als Alfa Romeo .

Hij zou 80% van de aandelen van Islero Investments, de huidige eigenaren van Sauber, over willen nemen. De deal, waar meerdere honderden miljoenen mee gemoeid zouden zijn, is echter afgeketst, zo heeft RacingNews365 begrepen van een bron die dichtbij de onderhandelingen staat.

De huidige eigenaren van Sauber hebben uiteindelijk besloten om het team niet te verkopen, omdat Andretti niet aan bepaalde voorwaarden kon doen die waren gesteld. De twee partijen kwamen er uiteindelijk niet over uit. Wat die voorwaarden precies zijn, is niet bekend, maar de deal lijkt daardoor in zijn geheel van de baan te zijn.

Een woordvoerder van Sauber wil noch bevestigen noch ontkennen dat er werd onderhandeld en dat de deal is afgeketst. “We hebben geen reactie hierop. Elke discussie over de eigenaren van het team, of deze nou in het verleden, het nu, of de toekomst is, is de verantwoordelijkheid van onze aandeelhouders. Het team zelf zal daar niet over berichten.”

Het is nog steeds niet duidelijk wie er volgend jaar naast Valtteri Bottas bij Alfa Romeo zal rijden. De Amerikaanse partij had naar verluidt graag Colton Herta naar de koningsklasse willen halen, maar zijn kansen lijken voorbij nu de deal is afgeketst. Andere gegadigden, zoals Nyck de Vries, Guanyu Zhou en Oscar Piastri, maken nu allemaal weer een kans. De dagen Giovinazzi lijken geteld te zijn. Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-team zet streep door mogelijke miljoenendeal