Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-teams in twee vrije trainingen poefkonijnen Pirelli

Formule 1-teams in twee vrije trainingen poefkonijnen Pirelli

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alle tien de Formule 1 -teams monteren vrijdag 7 augustus tijdens de vrije trainingen op Silverstone Pirelli-prototypebanden, die een voorproefje geven op het racerubber van 2021. Een week later, vrijdag 14 augustus, gaan de teams op herhaling.

De test met het experimentele racerubber is niet vrijblijvend. De teams zijn verplicht om tijdens het eerste half uur van de tweede vrije training op vrijdagmiddag de 2021-banden te monteren. Alleen in geval van ‘onherstelbare schade’ is een renstal vrijgesteld.

De 2021-banden verschillen niet wezenlijk van het rubber van dit jaar, dat weer overeenkomt met de Pirelli’s van 2019. De FIA heeft derhalve een aanpassing van de vloerregels doorgevoerd, om de hoeveelheid downforce te beperken.

“Deze banden moeten met een lagere bandenspanning kunnen functioneren. En er zijn nog een paar aanpassingen gedaan om de kans op oververhitting te verminderen”, aldus Mario Isola, Pirelli F1-baas tegenover Autosport. “Deze prototypes zijn voor 2021 bestemd. Als we voldoende informatie verzamelen, dan liggen de samenstellingen voor 2021 definitief vast. Het is dus geen nieuwe band die we gaan testen, het is geen compleet nieuwe constructie.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-teams in twee vrije trainingen poefkonijnen Pirelli