Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-teams krijgen 'extra geld' na crashes tijdens sprintkwalificaties

Formule 1-teams krijgen ‘extra geld’ na crashes tijdens sprintkwalificaties

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alle teams lijken voor de invoering van enkele sprintkwalificaties te zijn, die dit jaar plaats moeten vinden als proef, waarna de komende jaren mogelijk vaker een sprintkwalificatie aan een raceweekend kan worden toegevoegd. Wel waren en nog discussies gaande over het financiële plaatje.

Sinds dit jaar is er namelijk een budgetplafond van 145 miljoen dollar, waar sommige teams dicht tegen aan zullen zitten. De extra uitgaven die voor sprintraces worden gemaakt zouden ervoor kunnen zorgen dat de teams over dat bedrag heen gaan, dus daar moest nog een oplossing voor worden gevonden.

Elk team zal dan ook per sprintkwalificatie 75.000 dollar extra uitbetaald krijgen van de Formule 1 -bazen, zo heeft RacingNews365 begrepen. Dat bedrag zou echter niet de kosten dekken op het moment dat een coureur crasht of schade oploopt tijdens een sprintkwalificatie, waardoor ook op dat vlak naar een oplossing werd gezocht.

Die is er nu gevonden. Deze website kan namelijk melden dat de teams per sprintkwalificatie maximaal 200.000 dollar extra ruimte zullen krijgen in hun budget in het geval ze kunnen bewijzen dat er tijdens de race schade is ontstaan. Dit bedrag krijgen de teams niet uitbetaald, maar wordt bovenop het budgetplafond geteld. Alleen in het geval dat de schade kan worden bewezen mogen de teams dus extra geld uitgeven.

Dit kan dus oplopen tot 600.000 dollar, omdat er waarschijnlijk drie sprintkwalificaties gepland zullen staan. Stel dat een coureur drie keer crasht of schade oploopt van 200.000 dollar of meer, dan zal het budgetplafond voor dat team dus verhoogd kunnen worden naar 145.600.000 miljoen dollar. De teams zijn het daar mee eens en binnenkort zal dan ook de aankondiging van de sprintraces worden verwacht.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-teams krijgen ‘extra geld’ na crashes tijdens sprintkwalificaties