Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-teams leggen miljoenen neer voor deelname in 2021

Formule 1-teams leggen miljoenen neer voor deelname in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Elk jaar opnieuw moeten de Formule 1-teams een bedrag neer leggen om zichzelf te verzekeren van deelname aan de Formule 1. Het inschrijfgeld dat de tien verschillende renstallen moeten betalen wordt deels bepaald aan de hand van het aantal punten dat het team vorig jaar in de wacht heeft gesleept.

Elk team betaalt een basisbedrag van $569.308 dollar, waarna er ook nog een bedrag bovenop komt per gescoord punt in het vorige seizoen. Voor de nummer één is dat bedrag per punt $6.830. Voor elk punt komt er voor de andere teams een iets lagere som geld per punt, namelijk $5.691, bovenop het basisbedrag. Dat betekent logischerwijs dat Mercedes het meeste entreegeld betaalt, gevolgd door Red Bull , McLaren, enzovoort, aan de hand van de ranglijst van 2020.

De Duits-Britse renstal zal voorafgaand aan het komende seizoen dan ook $4.482.898, bijna vierenhalf miljoen dollar dus, aftikken om weer mee te mogen doen aan de koningsklasse van de autosport. Dat is aanzienlijk minder dan vorig jaar, toen het nog bijna 5.5 miljoen dollar moest aftikken. Dat komt omdat er afgelopen seizoen minder races en dus minder punten te verdienen waren.

Red Bull betaalt $2.748.078, ruim 1.7 miljoen dollar minder dan de grote rivaal. Natuurlijk zal Mercedes meer prijzengeld krijgen voor de prestaties in 2020, dus pijn doet het de renstal van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas niet.

Onderaan de lijst bungelt Williams, dat alleen het basisbedrag hoeft te betalen, aangezien het geen enkel punt scoorde in 2020. Ook Haas en Alfa Romeo hoeven niet veel meer neer te leggen dan het basisbedrag van 569.308 dollar aan entreegeld. Check het overzicht hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-teams leggen miljoenen neer voor deelname in 2021