Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-teams overleefden coronacrisis ternauwernood

Formule 1-teams overleefden coronacrisis ternauwernood

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Zowel Alfa Romeo als Haas F1 zijn zeer blij met de overeenkomsten die in 2020 werden gesloten door alle Formule 1 -teams. Samen kwamen ze tot een akkoord over de budgetcap en kregen ze het ook voor elkaar om grote delen van de ontwikkeling van de F1-wagens te bevriezen. Dit zorgde voor de broodnodige kostenbesparingen. “We verkeerde in zo’n moeilijke situatie dat het keihard nodig was om tot overeenkomsten te komen”, aldus Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur tegenover Autosport .

Dat wordt beaamd door Haas F1-teambaas Guenther Steiner. “Ik maakte me in 2020 veel zorgen over de toekomst van ons team en de Formule 1, ik heb ook weleens gedacht dat we helemaal niet meer zouden racen in 2020. Ook Gene Haas (teameigenaar, red.) maakte zich grote zorgen over de toekomst van ons team op dat moment. We hebben vorig jaar op technisch gebied nauwelijks iets kunnen doen, omdat onze toekomst ongewis was, we wisten niet eens of we het einde van het seizoen wel zouden halen.”

Uiteindelijk zorgde de snelle besluitvorming van de F1-teams ervoor dat uiteindelijk alles toch nog op zijn plek viel voor het Amerikaanse team. “We hebben veel geluk gehad dat we toch nog hebben kunnen racen in 2020 en zelfs hebben kunnen doorpakken met het invoeren van broodnodige veranderingen zoals de budgetcap”, aldus Steiner.

Beide teambazen zien dan ook vooral de positieve kanten van het raar verlopen 2020-seizoen. “Omdat iedereen in zo’n rare en moeilijke situatie verkeerde in 2020 moesten we wel op korte termijn veranderingen doorvoeren. In enkele weken tijd hebben we toen meer veranderingen doorgevoerd dan dat we in de tien jaar daarvoor voor elkaar hebben gekregen in de Formule 1. Zonder die veranderingen ben ik er niet zeker van of we hadden kunnen overleven als team”, aldus Vasseur.

“Gelukkig kwamen we uiteindelijk tot een akkoord over het bevriezen van de regels, want het was nog maar afwachten of dat zou gaan lukken. Als je als team er tijdens de wintertests achter komt dat je wagen niet vooruit komt, dan sta je immers niet te popelen om het concept van de wagen voor achttien maanden te bevriezen.”

“Ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-teams overleefden coronacrisis ternauwernood