Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 terug op Duitse Nürburgring, geen races in Amerika

Formule 1 terug op Duitse Nürburgring, geen races in Amerika

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De terugkeer van de Formule 1 op het Duitse circuit Nürburgring is bezegeld. Het management van de Formule 1 heeft aangekondigd dat op 11 oktober een race wordt gehouden die meetelt voor het wereldkampioenschap onder de naam Grote Prijs van de Eifel.

De koningklasse voegt nog twee races toen aan de noodkalender. Zo is het ook zeker dat Portugal na een afwezigheid van ruim 20 jaar weer een Formule 1-race houdt. Op 25 oktober is het circuit van Portimão gastheer van de Grote Prijs van Portugal. En op 1 november gaat het racecircus weer naar Italië voor de Grote Prijs van Emilia Romagna op het circuit van Imola.

De Formule 1 heeft vrijdag ook moeten besluiten dit jaar af te zien van races op het Amerikaanse continent, omdat de uitbraak van het coronavirus in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika te zorgelijk is. Dat betekent dat er dit jaar geen races zullen zijn in Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië.

De Nürburgring bevestigde donderdag al dat er gesprekken gaande waren met het management van de Formule 1. Sinds 2014 ontbreekt het circuit vanwege de hoge financiële lasten. Sebastian Vettel was in 2013 de laatste winnaar van de race op het beroemde circuit.

Vorig jaar was de Grote Prijs van Duitsland op Hockenheim. Dat circuit was ook in beeld voor een race op de vanwege de coronapandemie aangepaste kalender, maar gaf donderdag te kennen dat een Formule 1-race voor dit jaar niet haalbaar is.

De Formule 1 zal overigens maar twee dagen op Imola zijn. Naar verwachting zullen de coureurs er maar één vrije training afwerken in plaats van de gebruikelijke drie.

Met drie races erbij in Europa telt de Formule 1-kalender voor dit jaar dertien races. Er zijn er inmiddels drie verreden, twee in Oostenrijk en afgelopen zondag in Hongarije. De Formule 1 gaat er vanuit dat in december nog races mogelijk zijn in Bahrein en Abu Dhabi.

Reageer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 terug op Duitse Nürburgring, geen races in Amerika