Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-trainingen worden ingekort in 2021

Formule 1-trainingen worden ingekort in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-teams zullen komend seizoen per raceweekend een uur minder de tijd hebben om zich voor te bereiden op de kwalificaties en races. Uit het nieuwe sportieve reglement blijkt dat de twee oefensessies op vrijdag in 2021 elk met een half uur worden ingekort.

De Grand Prix-weekenden werden de afgelopen seizoenen op vrijdag afgetrapt met twee vrije trainingen die elk anderhalf uur duurden. Autosportfederatie FIA heeft echter bekendgemaakt dat deze oefensessies komend seizoen elk nog maar een uur zullen duren, waarmee er in totaal dus een uur trainingstijd wegvalt op de vrijdag.

Op de zaterdag krijgen de coureurs nog een uurtje de tijd om te werken aan de afstelling van de auto in de derde vrije training, die net als de voorgaande jaren ook 60 minuten zal duren. De opzet van de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag blijft verder ongewijzigd. Recordaantal races

Het Formule 1-seizoen bestaat komend jaar uit een recordaantal van 23 races. Afgelopen jaar experimenteerde de koningsklasse al met een ingekort Grand Prix-weekend door in Imola de vrijdagtrainingen te schrappen. Ondanks dit experiment zal er komend seizoen dus wel in alle Grand Prix-weekenden op drie dagen gereden worden. Door de baantijd met een uur in te korten krijgen de teams komend seizoen wel iets meer rust gedurende het weekend.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-trainingen worden ingekort in 2021