Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 verwelkomt twee ‘nieuwe’ teams in 2021

Formule 1 verwelkomt twee ‘nieuwe’ teams in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2021 staan er opnieuw tien Formule 1-teams op de startgrid. Echter, de sport nam na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid van twee namen die al enkele jaren op de inschrijflijst prijkten, namelijk Renault en Racing Point. Beide teams gaan verder onder een nieuwe gedaante met bijbehorende nieuwe kleurstelling.

Zo zal het zwart-geel van Renault hoogstwaarschijnlijk verleden tijd zijn. Het team gaat verder als het Alpine F1 Team. Alpine is de sporttak van Renault en de hoofdkleuren zijn blauw en oranje, kleuren die we ongetwijfeld terug gaan zien op de bolide waarmee Fernando Alonso zijn comeback gaat maken.

Over kleuren gesproken. Markanter dan het roze van Racing Point kan het eigenlijk niet worden, maar naar alle waarschijnlijkheid neemt het team afscheid van die kleur als hoofdkleur. Mocht BWT als sponsor aanblijven, dan zal er vast nog iets roze zijn, maar het team dat verder gaat als het Aston Martin F1 Team heeft al meerdere malen gehint naar British Racing Green als hoofdkleur voor de formatie van Sebastian Vettel en Lance Stroll.

Aston Martin verliet Red Bull als titelsponsor en onder leiding van Lawrence Stroll wil Aston Martin als fabrieksteam door het leven gaan. Een semi-fabrieksteam wel te verstaan, want de motoren worden nog ‘gewoon’ afgenomen bij Mercedes .

Beide teams hebben dus een nieuwe naam gekregen, maar het zijn in beide gevallen dus voortzettingen van teams die al decennialang actief zijn in de sport. Aston Martin vindt zijn oorsprong in het in 1991 opgerichte Jordan GP, dat later onder andere als Force India en het Nederlandse Spyker F1 door het leven zou gaan.

Het fundament voor het Alpine F1 Team al in 1981 werd gelegd door het Formule 1-team Toleman, waar onder andere de legendarische Ayrton Senna in 1984 voor reed. In latere stadia ging het team ook door het leven als Benetton, Renault en Lotus en later dus weer Renault.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 verwelkomt twee ‘nieuwe’ teams in 2021