Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 volgend jaar met 23 races, Zandvoort in september

Formule 1 volgend jaar met 23 races, Zandvoort in september

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het seizoen in de Formule 1 van 2022 bestaat uit 23 Grands Prix. Voor de tweede keer op rij vindt de wedstrijd op Zandvoort in het eerste weekeinde van september plaats, op 4 september om precies te zijn.

De eerste race is in Bahrein op 20 maart, de laatste in Abu Dhabi op 20 november. Er is geen wedstrijd in China, zo blijkt uit door de overkoepelende instanties FIA naar buiten gebrachte documenten. Het totaal van 23 races is een record, dat eigenlijk al in de afgelopen seizoenen had moeten worden bereikt. Vanwege corona werden echter meerdere races afgelast.

Waarschijnlijk wordt bij zes wedstrijden ook een zogenoemde sprintrace aan het programma toegevoegd, een verkorte versie van een normale race. Daar werd dit seizoen al mee getest op Silverstone en Monza, en dat wordt ook nog gedaan in Brazilië.

China ontbreekt in 2022 nog vanwege de pandemie. “Als de omstandigheden het toelaten komt er weer in race in dat land”, zo liet FIA weten.

Max Verstappen is in de huidige cyclus de leider in de strijd om de wereldtitel, met een kleine voorsprong op titelverdediger Lewis Hamilton. De volgende race wordt op 24 oktober verreden in Austin, in de Verenigde Staten.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van de Grand Prix van Zandvoort in de Formule 1 van volgend seizoen start op 1 november. Dat maakte de organisatie van het evenement bekend, kort nadat de overkoepelende instantie FIA de kalender van 2022 had gepubliceerd. Op 4 september vindt volgend jaar de race op het Nederlandse circuit plaats.

Vanaf 15 oktober kunnen leden van Dutch GP Club al kaarten kopen in de zogenoemde pre-sale.

Door: ANP | Foto: ANP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 volgend jaar met 23 races, Zandvoort in september