Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 volgend jaar week na Spa naar Zandvoort

Formule 1 volgend jaar week na Spa naar Zandvoort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een week eerder, op 29 augustus, is Max Verstappen nog dichterbij Limburg te zien, op het circuit van Spa-Francorchamps.

Oostenrijk
De race op het thuiscircuit van Verstappens renstal Red Bull, in Oostenrijk, staat voor 4 juli op de agenda. Dat blijkt uit de kalender voor het komende Formule 1-seizoen. Daarmee is de datum voor de eerste Nederlandse F1 sinds 1985, zoals die drie weken geleden uitlekte in een voorlopige F1-kalender, van de baan. Herstart
Het F1-circus zou dit jaar voor het eerst in jaren weer neerstrijken op het duinencircuit in Zandvoort, maar vanwege de coronacrisis ging de race op 3 mei niet door. Na de herstart van de Formule 1 in de zomer werd nog geopperd om de Nederlandse GP in het najaar alsnog te verrijden zonder publiek. Dat werd afgewezen door de Jan Lammers, directeur van de Dutch Grand Prix.

Melbourne en Baku
Het seizoen gaat op 21 maart van start met de traditionele race op het circuit van Melbourne. Ook wordt er komend jaar weer gereden in Bakoe, hoofdstad van Azerbeidzjan dat nog zeer recent een oorlog met buurland Armenië uitvocht. Er staat geen race in Vietnam op de kalender, al moet het raceweekend van 25 april nog worden ingevuld.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 volgend jaar week na Spa naar Zandvoort