Het laatste formule 1 nieuws

‘Formule 1 volgend seizoen zes races op gratis open kanaal’

‘Formule 1 volgend seizoen zes races op gratis open kanaal’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Chris Woerts is de kans groot dat Ziggo volgend jaar alsnog zes Formule 1-races kan gaan uitzenden, zo vertelt hij bij Veronica Inside . ViaPlay heeft de rechten van Formule 1 gekocht en zoekt een partner om zes races uit te zenden op een gratis open zender. De commerciële zenders en de publieke omroep gaan dit niet doen en dus komt ViaPlay uit bij Ziggo.

Woerts vindt het onbegrijpelijk dat Ziggo de strijd om de rechten heeft verloren van Nordic entertainment group op vier miljoen euro. Het Scandinavische bedrijf heeft naar verluidt 35 miljoen euro neergelegd voor de rechten. Ziggo ging niet verder dan 31 miljoen euro. Die vier miljoen euro had Woerts, in de schoenen van Ziggo, altijd neergelegd. Het levert de zender namelijk veel meer op, dan dat het ze kost. Ziggo liet eerder al weten niet in te gaan op geruchten dat er een mogelijke samenwerking met ViaPlay komt.

Eerder liet Frederik Middelhoff, podcastmaker, al weten dat vroegtijdige overstappers weleens spijt zouden kunnen krijgen. Middelhoff maakt samen met René Hoogterp en Jeroen Demmendaal een podcast over IndyCar en heeft daarom nauwe banden met Ziggo. Gerucht gaat dat @Viaplay_SE gewoon zonder extra meerprijs exclusief bij Ziggo te zien zou zijn. Onderhandelingen daarover zouden gaande zijn. Kortom, vroegtijdige overstappers zouden wel eens spijt kunnen krijgen van hun overhaaste beslissing. #F1 — Frederik Middelhoff (@fredsterf1) October 18, 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Formule 1 volgend seizoen zes races op gratis open kanaal’