Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 wacht mogelijk verregende GP van Turkije

Formule 1 wacht mogelijk verregende GP van Turkije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is behoorlijk wisselvallig in het zuidoosten van Europa. Op de Balkan, maar ook in Griekenland en Italië is het ronduit nat met soms een forse wind. Aan het begin van het Grand Prix weekend ontspringt Turkije de dans en de vrije trainingen op Istanbul Park verlopen vrijdag zeer waarschijnlijk nog droog, maar een bui is niet helemaal uitgesloten met die wisselvalligheid relatief dicht in de buurt. Het is wisselend bewolkt en de temperatuur stijgt naar 22 graden.

Vanaf vrijdag trekt dat gebied met bewolking en neerslag verder oostwaarts. Zowel zaterdag als zondag kunnen de coureurs in Istanboel met buien te maken krijgen. Soms kan het langere tijd aaneengesloten regenen als de buien zich langzaam verplaatsen. Een herhaling van de verregende race van vorig jaar behoort dus tot de mogelijkheden. Toen was het glibberen en glijden geblazen over het nieuwe asfalt van het circuit. Het asfalt is inmiddels echter aangepast, wat goed nieuws is voor de coureurs met deze weersverwachting. Door de regen valt de temperatuur ook iets lager uit met maxima rond 21 graden en dat is aan de frisse kant voor Turkse begrippen.

De buien in Turkije beperken zich tot het noordwesten van het land en het verschil met de Turkse Rivièra is enorm. In deze regio’s stijgt de temperatuur namelijk richting 30 graden en is de zon geregeld te zien. In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de Grand Prix van Turkije, waar Max Verstappen mogelijk goede zaken kan doen als hij van Mercedes’ motorproblemen kan profiteren. Beluister de podcast hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 wacht mogelijk verregende GP van Turkije