Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-weer: Regenrace in Emilia-Romagna niet uitgesloten

Formule 1-weer: Regenrace in Emilia-Romagna niet uitgesloten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© McLaren F1 Ondanks dat het nog ruim anderhalve week duurt voordat het raceweekend op Imola begint kijken we alvast vooruit op het weer. De GP van Emilia-Romagna, die officieel als de ‘Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell’emilia Romagna 2021’ de boeken in gaat, kan wel eens de eerste natte Grand Prix van 2021 worden.

Afgaand op de voorlopige weersvoorspellingen voor de regio Romagna lijkt het er duidelijk op dat het gaat regenen. De afgelopen weken heeft het geregeld geregend en de voorspellingen voor de komende anderhalve week zijn opnieuw regen. De regen valt geregeld overdag en ook ’s nachts.

Naast de regenkansen, die dagelijks ronde de 60% liggen, zijn de temperaturen ook niet echt lenteachtig te noemen. De maximale waarden worden nu ingeschat op 17 tot 20 graden Celsius. De windrichting is variabel en de windkracht schommelt tussen de 2 en 5 Beaufort.

Tijdens het eerste Formule 1 -weekend in Emilia-Romagna, vorig jaar in oktober, was het wat de temperaturen betreft ongeveer gelijk aan wat er nu ligt te wachten. Alleen in oktober was het helemaal droog en dat zou dit jaar wel eens anders kunnen zijn. MotorsportZ houdt de situatie nauwlettend in de gaten, en wanneer nodig komen we met meer nieuws omtrent het weer in Emilia-Romagna.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-weer: Regenrace in Emilia-Romagna niet uitgesloten