Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1-wereld over terugkeer Alonso: ‘Een grootheid is terug’

Formule 1-wereld over terugkeer Alonso: ‘Een grootheid is terug’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso © REUTERS Carlos Sainz heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij opkeek naar Fernando Alonso. Zijn landgenoot veroverde in 2005 en 2006 de wereldtitel en wakkerde zo de F1-koorts in Spanje aan. Ook Esteban Ocon reageert verheugd op de terugkeer van Alonso. De Fransman rijdt dit seizoen nog samen met Daniel Ricciardo, maar kan volgend jaar dus Alonso verwelkomen. ,,De legende is terug. Ik ben blij om met Fernando samen te werken”, schrijft de coureur van Renault op zijn instagrampagina.

De baas van de Formule 1, Chase Carey , ziet dat zijn sport op deze manier een populariteitsboost krijgt. ,,Het is geweldig nieuws dat de tweevoudig wereldkampioen, Fernando Alonso, terugkomt in de Formule 1. Hij is een ongelooflijk talent en we kunnen niet wachten tot hij in 2021 op de grid staat.”

Sebastian Vettel wist al in 2018 dat Alonso ooit terug zou keren in de Formule 1. In een afscheidsvideo zei hij: ‘Tot ziens Fernando, ik zie je weer als je terugkomt. Ook een oude rivaal feliciteert Alonso met zijn comeback. ,,Welkom terug. Veel geluk broeder!”, twittert Felipe Massa. Bij Renault zijn er logischerwijs alleen maar positieve geluiden. Zo laat teambaas Cyril Abiteboul weten dat ze met Fernando Alonso terug willen keren aan de top van het veld. ,,Zijn aanwezigheid is enorm belangrijk. We kunnen het beste bij elkaar naar boven halen.”

Jean Todt , voorzitter van de autosportfederatie FIA, verwelkomt zijn ambassadeur voor veiligheid.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1-wereld over terugkeer Alonso: ‘Een grootheid is terug’