Het laatste formule 1 nieuws

'Formule 1 werkt verder aan nieuwe Grand Slam-opzet met extra WK-punten'

‘Formule 1 werkt verder aan nieuwe Grand Slam-opzet met extra WK-punten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de geplande sprintkwalificaties op Silverstone, Monza en Interlagos, zijn er in 2021 telkens drie, twee en een punt(en) te verdienen voor de top drie finishers. Deze gaan naar de coureurs die op de eerste drie plaatsen eindigen.

Volgend seizoen zullen er waarschijnlijk meerdere raceweekenden plaatsvinden waarin een sprintkwalificatie race zal worden verreden. In deze weekenden moeten de coureurs ook de zogenaamde Grand Slam kunnen winnen. Deze wens sprak F1-baas Stefano Domenicali onlangs uit en volgens de Gazzetta dello Sport lijkt het er steeds meer op dat de Formule 1 -organisatie ook daadwerkelijk het Grand Slam-systeem zal invoeren.

Dat betekent dat wanneer een coureur op vrijdag de pole verovert, op zaterdag de sprintkwalificatie race wint en op zondag ook nog eens de race wint, hij extra punten zal verdienen. Op dit moment is het nog onduidelijk hoeveel punten zullen worden verbonden aan het winnen van de zogenaamde Grand Slam-titel, maar volgens de Italiaanse sportkrant gaan de coureurs verschillende malen kans maken op de extra punten. De Italianen denken dat er in 2022 namelijk zeven raceweekenden worden verreden met een sprintkwalificatie op het programma.

Daarmee zouden de coureurs dus zeven keer kans maken op extra punten die beslissend kunnen zijn in de strijd om het kampioenschap. De F1-organisatie hoopt met de invoering van zowel de sprintkwalificatie als de Grand Slam-titel, vooral de jongere doelgroep beter te bereiken. Op het moment zijn de kijkcijfers door de Nextflix-serie ‘Drive to survive’ en het gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen hard aan het stijgen en van dat moment wil de F1-organisatie optimaal profiteren.

Door de aanpassingen aan het raceweekend en het creëren van extra kansen op het behalen van WK-punten, gaat men er in de Formule 1 vanuit dat de sport nog attractiever zal worden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Formule 1 werkt verder aan nieuwe Grand Slam-opzet met extra WK-punten’