Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 wijzigt starttijden voor alle Grands Prix in 2021

Formule 1 wijzigt starttijden voor alle Grands Prix in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aan het begin van 2018 pasten de nieuwe Formule 1 -eigenaren, Liberty Media, de starttijden van de Grands Prix aan. In Europa was men gewend aan starttijden op het hele uur, vaak om 14:00 uur, maar de Amerikaanse eigenaren leek het een goed idee om de races tien minuten na het hele uur te laten beginnen.

Bovendien verschoven ze tegelijkertijd de starttijden van de meeste Europese races een uur naar achteren, waardoor we vandaag de dag gewend zijn aan een starttijd van 15:10 uur bij de meeste races op het Europese continent. Vanaf dit jaar zal in ieder geval een deel van die beslissing weer worden teruggedraaid, zo heeft RacingNews365 exclusief uit bronnen begrepen.

De verandering werd in 2018 doorgevoerd met het idee om de beleving voor de fans te verbeteren en ruimte te creëren voor een extra reclameblok. Sommige tv-stations begonnen de F1-uitzending namelijk op het hele uur, waardoor de fans niets meekregen van de opbouw naar een race toe. Door de wijziging in het schema moesten de fans gedurende de extra tien minuten die ze hadden voor de race meer betrokken raken bij de coureurs, de teams en de sport.

Dat lijkt niet zo te hebben uitgepakt, want de nieuwe starttijden werkten voornamelijk verwarrend voor de fans. Vanaf 2021 zullen de races daarom in ieder geval weer op het hele uur beginnen. Momenteel wordt er nog overlegd over een mogelijke terugkeer van de oude Europese starttijd uit 2018, 14:00 uur, in plaats van 15:00 uur.

Met medewerking van Dieter Rencken .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 wijzigt starttijden voor alle Grands Prix in 2021