Het laatste formule 1 nieuws

Formule 1 wil in de toekomst naar 24 races met roterende locaties

Formule 1 wil in de toekomst naar 24 races met roterende locaties

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 wil de komende jaren richting een kalender werken met 24 races, waarvan een aantal roterend. Dat heeft Formule 1-CEO Chase Carey laten weten in een online-meeting met investeerders.

Waar er dit jaar vanwege het coronavirus ‘slechts’ 18 races op het programma staan, telt de kalender voor volgend seizoen er 23. Dit komt doordat Saudi-Arabië aan de lijst met bestemmingen is toegevoegd. Een aantal coureurs – waaronder Max Verstappen – hebben inmiddels aangegeven dat aan de ruime kant te vinden. Met name omdat de monteurs hierdoor erg veel van huis zijn. Daarnaast heeft het huidige seizoen laten zien dat triple headers – drie achtereenvolgende raceweekenden – een forse impact hebben op de teams. Als het aan de Formule 1 ligt, blijft het echter niet bij 23. De komende jaren wil men naar een kalender bestaand uit 24 races toe werken. Een aantal bestemmingen moeten dan per seizoen gaan wisselen. “Als we verder kijken dan 2021, voelen we ons goed over het enthousiasme van locaties overal ter wereld over het hosten van de Formule 1,” wordt Chase Carey geciteerd door Motorsport.com .

“Veel van de locaties waar we dit jaar geracet hebben, hebben interesse getoond in nieuwe races. Ook hebben andere landen een grotere interesse dan ooit tevoren. We verwachten in de komende jaren over te stappen op een kalender met 24 races en we gaan een aantal races waarschijnlijk roteren zodat we een aantal nieuwe partners kunnen bezoeken. Deze worden echter gelimiteerd omdat langdurige partnerschappen onze prioriteit hebben,” klinkt het.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 1 wil in de toekomst naar 24 races met roterende locaties