Het laatste formule 1 nieuws

'Formule 1 wil starttijd Grands Prix uur en tien minuten eerder in 2021'

‘Formule 1 wil starttijd Grands Prix uur en tien minuten eerder in 2021’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 -races begonnen de afgelopen jaren tien minuten na het hele uur om zo fans nog te kunnen voorzien van een voorbeschouwing. De F1 is hier nu echter op terug gekomen en wil dit terugdraaien naar de oude tijden.

In het verleden werd een Formule 1-race eigenlijk altijd op een heel uur verreden. Afhankelijk van de locatie en tijdzone verschilt het natuurlijk lokaal wel hoe laat het op TV kwam, maar het was in ieder geval op een heel uur. Hier kwam door Liberty Media verandering in, omdat zij dachten voordeel te halen uit die extra tien minuten. Tijd voor Formule 1 aangepast

Racefans.net heeft nu echter vernomen dat de Formule 1-leiding af wil stappen van deze tien minuten en wil terugkeren naar het hele uur. Dit zou nog besproken moeten worden met de F1-teams, maar daar wordt geen groot obstakel verwacht. Naast de tien minuten, gaat er nog meer veranderen aan de tijd.

Volgens het medium wil de F1 de tijd namelijk ook weer een uur naar voren halen, waardoor de races die in Europa meestal om drie uur van start gaan, nu om twee uur lokale tijd laten starten, waarmee ook weer teruggegrepen wordt op oude tijden. Daarmee zijn er toch wel wat wijzigingen aan de Formule 1, nadat ook al duidelijk werd dat de eerste en tweede vrije training in 2021 maar een uur zullen duren .

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Formule 1 wil starttijd Grands Prix uur en tien minuten eerder in 2021’