Het laatste formule 1 nieuws

'Formule 1 wintertest 2021 vanaf 2 maart op circuit van Barcelona'

‘Formule 1 wintertest 2021 vanaf 2 maart op circuit van Barcelona’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door de geïmproviseerde Formule 1 -kalender van 2020 eindigde het seizoen voor Formule 1-begrippen opmerkelijk laat. De Formule 1 zwaaide vaarwel nog ruim nadat Sinterklaas het land weer verliet, iets dan in het verleden zelden voorkwam. Dat maakt de winterperiode extra kort, zou je zeggen, maar toch valt dat een beetje tegen.

Hoewel de Formule 1 het nog niet officieel bevestigd heeft, lijken de wintertest van 2021 te worden gehouden van 2 tot en met 4 maart, daar waar men normaal gesproken in februari al afreist naar het Spaanse circuit van Barcelona. Ook dit jaar is het Barcelona de gastheer van de test. Wat wel anders is ten opzichte van vorig jaar is de duur ervan. In plaats van twee keer drie dagen test wordt er in totaal maar drie dagen gereden.

Dat doet men vooral om de werkdruk voor teampersoneel verder naar beneden te krijgen en dat de auto’s van 2020 op 2021 nauwelijks veranderen speelt daar zeker ook in mee.

Pas op 2 maart (los van enkele shakedown) wordt er dus weer gereden in de Formule 1, maar dat betekent niet dat er in de tussentijd niks is om naar uit te kijken. in de maanden voorafgaand aan de wintertest zullen de teams één voor één hun nieuwe bolides aan het publiek presenteren. Met nieuwe gedaantes voor teams als Renault (wordt het Alpine F1 Team) en Racing Point (wordt het Aston Martin F1 Team) is er genoeg om naar uit te kijken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Formule 1 wintertest 2021 vanaf 2 maart op circuit van Barcelona’