Het laatste formule 1 nieuws

“Formule 1 zal in Djedda een blijvende erfenis achterlaten”

“Formule 1 zal in Djedda een blijvende erfenis achterlaten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lees dit artikel: “Formule 1 zal in Djedda een blijvende erfenis achterlaten”

Het debuut van de Formule 1 in Saoedi-Arabië zal op de stad Djedda, waar de allereerste grote prijs van het land wordt georganiseerd, een blijvende impact hebben. Dat heeft Martin Whitaker, verantwoordelijk voor de organisatie van Grand Prix Saudi Arabia, gezegd.

De beslissing van Formule 1 om in Saoedi-Arabië een race te organiseren, is volgens Whitaker immers een stimulans gebleken voor tal van andere investeringen, waardoor de erfenis van het gebeuren zich op langere termijn zal laten blijven voelen, ook lang nadat het evenement alweer verder is getrokken en zijn tenten elders zal hebben opgeslagen. Jeddah Corniche

De Grand Prix Saudi Arabië beleeft zijn eerste editie tijdens het weekend van december. “Op dat ogenblik zal de internationale racewereld in Djedda neerstrijken”, benadrukt Martin Whitaker in een gesprek met de nieuwssite Arab News .

“Maar het evenement heeft ook al aanleiding gegeven voor de creatie van heel wat andere nieuwe ondernemingen, zoals centra voor fitness, beachvolley, strandvoetbal en padel. Langsheen de boulevard van de Jeddah Corniche zijn in totaal achttien nieuwe restaurants gebouwd.”

“Het evenement zal in Djedda een belangrijke erfenis nalaten”, benadrukt Whitaker. “Deze faciliteiten hebben een blijvend karakter en zijn in principe 365 dagen per jaar geopend zijn. Daarmee levert de race voor de gemeenschap van Djedda een bijkomende waarde.”

“De Jeddah Corniche is een bijzonder populaire locatie en de komst van de Formule 1 heeft ervoor gezorgd dat onder meer wandelwegen en fietspaden werden verlengd, terwijl ook de andere recreatiemogelijkheden werden uitgebreid.”

Whitaker wijst er daarbij ook op dat de race wereldwijd door 500 miljoen mensen zal worden bekeken. “De wedstrijd is voor Saoedi-Arabië een speciale gebeurtenis”, merkt hij op.

“We hebben hier te maken met een enorm evenement, niet alleen voor de stad Djedda, maar ook voor Saoedi-Arabië als geheel. De race wordt voor het Arabische koninkrijk een fantastische reclame.” Carsten Tilke “De geografische ligging van Djedda biedt de stad een belangrijk voordeel voor de organisatie van dergelijke evenementen. De stad, gelegen aan de oevers van de Rode Zee, heeft een fantastisch erfgoed en een geweldige cultuur.”De Formule 1 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Formule 1 zal in Djedda een blijvende erfenis achterlaten”