Het laatste formule 1 nieuws

Formule 2-baas benadrukt waarde van zijn raceklasse: "Maar Verstappen is de uitzondering"

Formule 2-baas benadrukt waarde van zijn raceklasse: “Maar Verstappen is de uitzondering”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Fransman Bruno Michel staat al sinds jaar en dag aan het hoofd van de Formule 2 en de Formule 3. Hij meent dat ‘zijn’ raceklassen van groot belang zijn om jonge getalenteerde coureurs klaar te stomen voor de Formule 1 . Eigenlijk, zo laat hij in een exclusief interview met RacingNews365 weten, is hij van mening dat een coureur niet zonder kán, die enkele, unieke uitzondering zoals Max Verstappen daargelaten.

Als we Michel confronteren met het feit dat Verstappen in geen enkele van zijn klassen heeft gereden, zelfs niet in de GP3, voorganger van de huidige Formule 3, moet hij daar hard om lachen: “Dat is correct, hij reed geen GP3. Hij ging direct van de (Europese, red.) Formule 3 gelijk door naar de Formule 1.”

“Helmut Marko nam een risico, maar hij kreeg gelijk. Zo kan het ook lopen, al denk ik dat het tegenwoordig niet meer mogelijk is”, vervolgt hij, doelend op de superlicentieregels en de minimumleeftijd van achttien jaar voor Formule 1-coureurs.

Gevraagd of de stap van Verstappen niet aantoont dat klassen als de Formule 3 en de Formule 2 niet te hoeven worden afgevinkt door beloftevolle coureurs, geeft Michel aan dat de uitzondering misschien wel de regel bevestigt.

“Mijn antwoordt luidt dat coureurs zeker de Formule 2 nodig hebben, absoluut. “Okay, Max vormt de uitzondering, laten we het zo stellen. Maar het is niet zo dat er elk jaar coureurs als Verstappen de revue passeren. En kijk eens naar alle coureurs die in de laatste drie à vijf jaar vanuit de Formule 2 naar de F1 gingen. Ik ben blij dat ze ons station aandeden en in de Formule 1 meteen in staat waren om goed te presteren.” Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton ? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 2-baas benadrukt waarde van zijn raceklasse: “Maar Verstappen is de uitzondering”