Het laatste formule 1 nieuws

Formule 2 en Formule 3 niet meer in hetzelfde weekend, uitbreiding naar drie races per evenement

Formule 2 en Formule 3 niet meer in hetzelfde weekend, uitbreiding naar drie races per evenement

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanaf 2021 zullen de Formule 2 en Formule 3 niet meer in hetzelfde hun wedstrijden rijden. Beide klassen gaan naar minder circuits, maar zullen per evenement drie races rijden. Hierdoor gaat geen tracktime verloren en worden kosten bespaard. Om die rijden worden ook de kosten voor de motoren en enkele andere onderdelen omlaag gebracht. Beide klassen blijven wel het support programma van de Formule 1. Daarnaast hebben de promoters besloten om de komende drie jaar de huidige Formule 2-auto te blijven gebruiken. Ook in de Formule 3 zal komend jaar met dezelfde auto gereden worden. Het plan is om de huidige F3-auto ook in de periode 2022-2024 te blijven gebruiken.

De Formule 2 en Formule 3 blijven het bijprogramma voor de Formule 1, maar beide klassen zullen elkaar afwisselen. De Formule 2 gaat in 2021 naar 8 circuits en zal in totaal 24 races rijden. De Formule 3 gaat naar 7 circuits en rijdt derhalve 21 races.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule 2 en Formule 3 niet meer in hetzelfde weekend, uitbreiding naar drie races per evenement