Het laatste formule 1 nieuws

Formule E bevestigt: 'Seizoensopener voorlopig uitgesteld'

Formule E bevestigt: ‘Seizoensopener voorlopig uitgesteld’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De start van het Formule E-seizoen is uitgesteld, zo laat de organisatie via social media weten. Een officiële reden wordt vooralsnog niet gegeven, maar het is zeer aannemelijk dat dit te maken heeft met de aanhoudende coronapandemie.

De start van het Formule E-seizoen van 2020/2021 stond aanvankelijk gepland op 16 en 17 januari 2021. In dat weekend zou het seizoen namelijk afgetrapt worden met een dubbele race in Santiago, Chili. Dit is al een latere seizoensstart dan men van de elektrische klasse gewend is, aangezien er normaliter in 2020 al geracet had moeten worden, maar was vanwege de coronacrisis de enige optie. Op dinsdagavond is echter bekendgemaakt dat de start van het seizoen uitgesteld is. Het is momenteel onduidelijk of de ePrix van Saudi-Arabië, die momenteel gepland staat op 26 en 27 februari, wel doorgang kan vinden. “Na overleg met de gemeente Santiago is besloten dat de #SantiagoEPrix wordt uitgesteld. De races zullen niet langer meer als double header op 16 en 17 januari plaats gaan vinden,” zo begint het officiële statement van de Formule E. “We zijn samen met de start druk aan het werk om de data af te ronden, waarop de race De Formule 1 meldt in haar verklaring tevens dat de organisatie, samen met de stad Santiago, in gesprek is om een nieuwe datum te vinden. De bedoeling is vooralsnog dat de races in het eerste kwartaal van 2021 gehouden gaan worden.

Een officiële reden wordt in het statement van de Formule E vooralsnog niet gegeven, maar de verwachting is dat dit te maken heeft met de coronapandemie en de maatregelen die zijn getroffen naar aanleiding van de gemuteerde versie van het coronavirus. De regering van Chili heeft afgelopen maandag namelijk een reisverbod ingesteld, waardoor veel van de medewerkers en teams niet af zouden kunnen reizen naar Santiago.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule E bevestigt: ‘Seizoensopener voorlopig uitgesteld’