Het laatste formule 1 nieuws

Formule E: De Vries pakt pole position met bizar groot gat naar rivalen!

Formule E: De Vries pakt pole position met bizar groot gat naar rivalen!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nyck de Vries heeft pole position weten te veroveren tijdens de eerste ePrix van het seizoen. De Nederlander wist in de kwalificatie mannen onder meer Pascal Wehrlein en René Rast achter zich te houden. Het verschil in Diriyah was extreem groot: meer dan zes tienden.

In de twee vrije trainingen was De Vries ook al dominant; beide sessies werden gewonnen door de Nederlander. Opvallend was dat voormalig Formule 1 -coureur Stoffel Vandoorne in VT2 nog als tweede wist te eindigen, terwijl hij in de kwalificatie niet verder kwam dan een vijftiende tijd, op bijna een seconde van zijn teamgenoot van Mercedes.

Antonio Felix da Costa werd als kampioen van vorig jaar slechts achttiende. De Braziliaan wacht morgen dus een inhaalwedstrijd. Robin Frijns kon niet deelnemen aan de kwalificatie vanwege een crash in de tweede vrije training. Zijn Audi was in ieder geval wel competitief gezien het feit dat teamgenoot Rast derde wist te worden vrijdagmiddag. Zuur voor de Nederlander!

De ePrix start vanavond rond 18:00 uur Nederlandse tijd. De verrichtingen van De Vries zijn via Ziggo Sport Racing te bekijken! Uitslag kwalificatie Formule E

#ABBFormulaE #DiriyahEPrix Results Superpole Top 6 shoot out with @nyckdevries on pole for round 1 of the 2021 season. #MsportXtra @FormulaEZone pic.twitter.com/XQ1zp8wvmI — #MsportXtra (@MsportXtra) February 26, 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule E: De Vries pakt pole position met bizar groot gat naar rivalen!