Het laatste formule 1 nieuws

Formule E-kampioen Da Costa geniet met volle teugen van Verstappen

Formule E-kampioen Da Costa geniet met volle teugen van Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Antonio Felix da Costa werd dit jaar Formule E-kampioen, maar het had niet veel gescheeld of hij was ooit in de Formule 1 terechtgekomen. In de juniorklassen maakte hij indruk, waarna Red Bull hem bij het juniorprogramma haalde.

Hij maakte een goede indruk en testte in de Red Bull Formule 1-bolide, maar uiteindelijk koos het team in 2013 toch voor Daniil Kvyat , die bij Toro Rosso mocht debuteren. Voor de Portugees kwam de stap naar de koningsklasse er uiteindelijk nooit. Wel maakt hij furore in de elektrische Formule E-klasse, waar hij afgelopen seizoen de titel veroverde.

In zijn voetsporen bij het Red Bull-juniorteam volgde enige tijd later Max Verstappen , een coureur die bij Da Costa een goede indruk heeft achter gelaten. De twee spreken elkaar nog steeds geregeld en tijdens de coronaperiode zagen we het duo regelmatig samen simracen en ook interviewde Da Costa de Nederlander op zijn eigen Instagramkanaal.

In gesprek met De Telegraaf is de Formule E-kampioen laaiend enthousiast over Max. Niet eens om de rijderskwaliteiten van de Nederlander, maar vooral om zijn attitude. “Ik ben een groot fan van hem. Ik heb veel coureurs zoals hij meegemaakt die uiteindelijk zijn doorgedrongen tot de Formule 1. Gasten die ik respecteerde en waar ik zelfs vrienden mee was.”

“Toen ze echter eenmaal in de Formule 1 reden, dachten ze in hun hoofd dat ze een of andere bekendheid waren. Dan hadden ze geen tijd meer voor anderen”, zo herinnert Da Costa zich. Bij Verstappen is dat anders. “Hij heeft dat totaal niet. Hij is een van de meest felbegeerde coureurs, maar hij beantwoordt altijd mijn berichten, telefoontjes of wat dan ook”, zo is de Portugese coureur lovend. “Bovendien zie je op de baan dat hij heel volwassen is geworden”, aldus Da Costa, die door Christian Horner graag in de Formule 1 zou worden gezien.

De stoelpoten van Albon wankelen en Verstappen heeft zijn voorkeur al uitgesproken voor Nico Hulkenberg. Hoe lang laat Red Bull Albon nog spartelen? Dat en meer wordt er door autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen besproken in de nieuwste RN365-podcast, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Formule E-kampioen Da Costa geniet met volle teugen van Verstappen