Het laatste formule 1 nieuws

'Forse salarisverlaging voor Hamilton bij Mercedes'

‘Forse salarisverlaging voor Hamilton bij Mercedes’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Niemand in de F1-wereld twijfelde eraan dat Lewis Hamilton ook in 2021 voor Mercedes zou racen. De Brit heeft nog één doel in de Formule 1 en dat is het recordaantal wereldtitels van Michael Schumacher uit de boeken rijden. Meer valt er ook niet meer te verbreken voor Lewis.

Om dat te bereiken moesten Hamilton en Mercedes het echter wel eens worden over een nieuwe verbintenis. Een proces dat maanden in beslag nam, hetgeen bijzonder vreemd is voor een huwelijk dat al sinds 2013 bestaat. In het moeizame proces werd vaak met veel liefde over elkaar gesproken en gekeken naar de toekomst.

Een toekomst die in 2021 begint, maar normaliter langer zou duren dan een jaar. Lewis gaf in 2020 meermaals aan dat hij nog zeker twee jaar door wil in de koningsklasse van de autosport. Mercedes-teambaas Toto Wolff verkondigde eveneens dat Lewis zijn man voor de toekomst is. Volgens hem de beste coureur, de succesvolste coureur en de man die perfect past bij Mercedes.

Maar is dat nog wel zo anno 2021? Lewis liet zich het voorbije jaar vaak gelden op een manier die niet bij alle merken even goed valt. Vooropgesteld, het is zijn goed recht om zijn mening te geven, of die nu politiek is of niet. Alleen de wijze waarop hij de Formule 1 en Mercedes voor het blok zette viel niet bij iedereen goed. Hamilton’s activiteiten op social media deden de wenkbrauwen menig maal fronzen, evenals zijn afwijkende kleding en dito boodschappen tijdens de Grand Prix-weekenden.

Controverse, het is niet iets waar Mercedes op zit te wachten. Maar, mede ingegeven door Lewis zijn wensen en de ontwikkelingen in de wereld is er een stichting opgericht die kijkt naar het diversiteitsvraagstuk in de autosport. Een prima initiatief en een handreiking richting Lewis die naar verluidt flinke eisen stelde tijdens de onderhandelingen.

Contractonderhandelingen duren normaal gesproken geen maanden. Dat is een kwestie van vraag en aanbod, waarin vaak het salaris het belangrijkste struikelblok is en de deal wordt aangevuld met zaken als bonussen, clausules, eigen sponsordeals en in het geval van Lewis ruimte voor zijn eigen activiteiten.

In het geval van Hamilton […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Forse salarisverlaging voor Hamilton bij Mercedes’