Het laatste formule 1 nieuws

Foto’s: Max Verstappen geeft gas in Bahrein, zandstorm in aantocht

Foto’s: Max Verstappen geeft gas in Bahrein, zandstorm in aantocht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen raast over het Bahrain International Circuit. Max Verstappen gaat in Bahrein voor het eerst goed kennis maken met zijn auto voor het komende Formule 1-seizoen, de RB16. Vrijdagochtend begon zijn lange testdag namens Red Bull Racing.

In Bahrein rijdt Verstappen de hele vrijdag. Dat doen Esteban Ocon (Alpine) en reservecoureur Roy Nissany van Williams ook. De andere zeven teams verdelen de dag onder hun twee rijders.

Er zijn dit seizoen slechts drie testdagen in aanloop naar de eerste race, ook in Bahrein, op 28 maart. Verstappens nieuwe teamgenoot Sergio Pérez komt de hele zaterdag in actie, en zondagochtend. De Nederlander sluit vervolgens af. Max Verstappen arriveert op het circuit van Bahrein. De Formule 1-coureurs maken zich klaar voor een groepsfoto op de finishlijn, met als tweede van rechts Max Verstappen, die een gesprek voert met zijn nieuwe teamgenoot Sergio Perez. Het nieuwe duo van Red Bull maakte onlangs op het circuit van Silverstone al wat meters in de RB16B tijdens een filmdag, maar dan mag er niet meer dan honderd kilometer worden gereden. Tijdens de tests proberen de teams zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de nieuwe auto. Snelle tijden zijn veelal van ondergeschikt belang.

Zandstorm

In de loop van de middag vreest men dat een zandstorm het circuit bereikt. Het waait sowieso de hele ochtend al behoorlijk hard rond het Bahrain International Circuit.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Foto’s: Max Verstappen geeft gas in Bahrein, zandstorm in aantocht