Het laatste formule 1 nieuws

FOTO'S: Race naar realiteit: extreme virtuele P1 raceauto van Team Fordzilla debuteert in de fysieke wereld

FOTO’S: Race naar realiteit: extreme virtuele P1 raceauto van Team Fordzilla debuteert in de fysieke wereld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is de eerste virtuele game-raceauto die gezamenlijk is ontworpen door gamers en een automerk . Het Team Fordzilla Esports-team heeft gisteren op 16 december in een livestream een fysiek, op ware grootte gebouwd model geïntroduceerd: de extreme Team Fordzilla P1-raceauto . Fysieke auto’s overzetten naar een computergame is niets nieuws. Maar nooit eerder heeft een autofabrikant een virtuele auto die in samenwerking met gamers is ontwikkeld, maar nog niet in een game is geïntroduceerd, als fysiek model gebouwd.

Emmanuel Lubrani, Team Fordzilla: “Sinds de start van Team Fordzilla in 2019 pakken wij zaken anders aan, we vertrouwen op onze kracht en onze unieke benadering van gaming. Onze geavanceerde P1-raceauto is het perfecte voorbeeld: vanuit onze kennis van de autowereld hebben we de werkelijke en de virtuele wereld doen samensmelten.”

De Team Fordzilla P1-raceauto begon als project in maart van dit jaar toen gamers werd gevraagd om op Twitter te stemmen over het pakket en de functies van de auto, inclusief stoelconfiguratie, motorpositie en cockpitpositie. In de periode waarin fans konden stemmen, zijn er bijna een kwart miljoen stemmen binnengekomen.

Team Fordzilla P1: puur plezier
Het exterieur van de geavanceerde P1-raceauto van Team Fordzilla is ontworpen door Arturo Ariño en het interieur is de visie van Robert Engelmann. Beiden werken als ontwerper bij Ford.

De raceauto is gebouwd rond de monocoque-structuur en gedeeltelijk afgedekt door een grote, ultratransparante kap die doet denken aan een straaljager, die tegelijk de bestuurder en bijrijder beschermt. De transparante kap doet niet alleen de grenzen tussen exterieur en interieur vervagen, maar benadrukt ook de unieke rijhouding die doet denken aan Formule 1.

Het exterieur van deze raceauto is de combinatie van een gestroomlijnde GT-achtige voorkant met prachtig vormgegeven voorspatborden en sterk gebogen zijpanelen met hun opvallend gevormde stijlen. Deze vormen samen een visuele verbinding tussen de cockpit en de achtervelgen. De volledig zichtbare achterkant is een ode aan de wereld van aerodynamica en racecircuits. In de cockpit bevinden zich LED-lampen waaraan de coureur en de bijrijder de actuele situatie op het circuit kunnen aflezen. Bovendien zorgt een in het stuurwiel geïntegreerd beeldscherm ervoor dat er live gegevens […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina FOTO’S: Race naar realiteit: extreme virtuele P1 raceauto van Team Fordzilla debuteert in de fysieke wereld