Het laatste formule 1 nieuws

Foto's: Zo ziet de Formule 1-auto van 2022 er op ware grootte uit

Foto’s: Zo ziet de Formule 1-auto van 2022 er op ware grootte uit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft op Silverstone een 1-op-1 model onthuld van de nieuwe generatie F1-auto’s die vanaf volgend jaar gebruikt gaan worden. De details waren al bekend, maar voor het eerst zien we nu op ware schaal hoe de nieuwe bolide er uit zal komen te zien.

Het model is speciaal in opdracht van de Formula One Group gemaakt en op Silverstone voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië onthuld. De meest opvallende kenmerken van de bolide zijn de platte neus, de aero-covers over de wielen, de grote voorvleugel met geïntegreerde end plates , en een zeer opvallende achtervleugel.

Tekst gaat door onder de foto’s De Formule 1-wagen van 2022

Formula 1 De Formule 1-wagen van 2022

Formula 1 De Formule 1-wagen van 2022

Formula 1 De Formule 1-wagen van 2022

Formula 1 De Formule 1-wagen van 2022

Formula 1

De wagen zou eigenlijk al dit seizoen debuteren, maar de introductie werd vanwege de coronapandemie met een jaar uitgesteld . De Formule 1 hoopt met het nieuwe ontwerp het racen weer aantrekkelijk te maken en vooral het inhalen te verbeteren. Met de huidige auto’s is inhalen erg moeilijk omdat alle aerodynamica op en aan de auto voor veel ‘vuile lucht’ zorgt die de achterliggers hindert. Door voor een auto met grondeffect te kiezen hoopt de Formule 1 die vuile lucht te beperken en dus meer close racing te krijgen.Nikolas Tombazis, hoofd technische zaken van de FIA voor eenzitters, zei bij de onthulling van het concept dat het grondeffect de juiste keuze was. “We willen het mogelijk maken dat auto’s meer tegen elkaar racen en elkaar beter kunnen volgen. We willen spannendere gevechten hebben”, aldus de Griek. “En we willen banden hebben die het mogelijk maken om met elkaar te vechten, zonder dat ze slijten of maar heel beperkt in staat zijn om aan te kunnen vallen.”Wat vooral opvalt aan de nieuwe wagen, is het ontbreken van allerlei vleugeltjes en vinnetjes. “Ze zijn eenvoudiger dan de huidige auto’s omdat veel van de kleine onderdelen zijn verwijderd: vooral voor de sidepods, de voorvleugels zijn eenvoudiger”, legt Tombazis uit. “En er is een diffuser […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Foto’s: Zo ziet de Formule 1-auto van 2022 er op ware grootte uit