Het laatste formule 1 nieuws

Franz Tost: "Hij heeft echt een hoog niveau bereikt en daarom kunnen we zo succesvol zijn"

Franz Tost: “Hij heeft echt een hoog niveau bereikt en daarom kunnen we zo succesvol zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Franz Tost van het Formule 1 team van AlphaTauri kijkt uit naar het naderende seizoen na de goede resultaten van het afgelopen jaar. Bovendien heeft F1-debutant Yuki Tsunoda zich bij het team gevoegd naast Pierre Gasly. De Fransman heeft zich na het debacle bij Red Bull Racing naast Max Verstappen kunnen herstellen in de rustige omgeving van de renstal van Franz Tost. “We hebben het komende jaar twee goede coureurs. Yuki Tsunoda heeft zich bij het team gevoegd naast Pierre Gasly. Pierre heeft zich goed verbeterd. Hij heeft echt een hoog niveau bereikt en daarom kunnen we zo succesvol zijn”, zei de teambaas van AlphaTauri tegen Autosport.

Tost gaf ook een compliment aan het team op de manier waarom ze zich in Faenza hadden verenigd en ook aan Gasly vanwege de stappen die hij gedurende het seizoen heeft gemaakt. “In Faenza werkte de samenwerking van het ontwerpteam en de productie goed en komen ze samen”, voegde Tost toe. “We worden steeds sterker op ieder vlak, maar ook de discipline van het personeel. Er komen meer mensen en zij willen hogerop.”

Daarom kijkt hij met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Of het team de goede lijn in 2021 gaat doortrekken is nog even afwachten. De eerste signalen daarvoor kunnen we tijdens de pre season test zien welke gehouden zal worden op het circuit van Barcelona of in Bahrein voorafgaand aan de eerste Grand Prix./door Pascal Wekema

Lees ook:

Max Verstappen beste talent onder Franz Tost: “Luister op het circuit nooit naar je vriendin”

Franz Tost als verheugde Alpha Tauri-baas: “Yuki heeft de juiste mix van race-agressie en technisch inzicht”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Franz Tost: “Hij heeft echt een hoog niveau bereikt en daarom kunnen we zo succesvol zijn”