Het laatste formule 1 nieuws

Frijns blijft in titelrace: 'Dit weekend was niet slecht'

Frijns blijft in titelrace: ‘Dit weekend was niet slecht’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Robin Frijns verkent het circuit in zijn nieuwe bolide Op zaterdag finishte Frijns als vijfde in de straten van de Big Apple , op zondag moest hij zich met een achtste plek tevreden stellen. “Als je naar huis gaat met veertien punten en een tweede plek in het WK, is dat niet slecht. En er zat eigenlijk ook niet meer in”, zegt hij tegen L1. ‘Belangrijke punten’
En waar die achtste plaats misschien niet al te florissant oogt, was Frijns daar meer dan tevreden mee. Hij begon de tweede race immers op de 21ste startplek en wist tijdens de E-Prix liefst dertien plaatsen te klimmen. “Ik maakte een foutje in de kwalificatie, maar heb uiteindelijk toch belangrijke punten weten te pakken in het kampioenschap. Al met al denk ik dat ik een goed weekend heb gehad”, aldus de coureur uit Maastricht.

Nadeel
Frijns blijft ondertussen niet al te enthousiast over het kwalificatieformat in de elektronische variant op de Formule 1; goed geklasseerde coureurs, zoals Frijns, moeten als eerste een kwalificatietijd klokken, op een circuit dat op dat moment nog niet ‘ingereden’ is. Lager geklasseerde coureurs kunnen zich daarna onder betere condities kwalificeren. “Het draait om heel veel factoren”, zegt Frijns. “Hoe vuil is het op de baan, bijvoorbeeld. Maar in kwalificatiegroep 1 hebben wij sowieso een nadeel.” Ook landgenoot Nyck de Vries deed onlangs zijn beklag over het kwalificatieformat.

Tweede
Waar De Vries na twee nulscores in New York een pas op de plaats moet maken, doet Frijns bovenin mee. Sterker nog, hij staat op een gedeelde tweede plek in het kampioenschap, met evenveel punten (76) als de Portugese titelverdediger António Felix da Costa. De Brit Sam Bird leidt de dans, met 81 punten. Frijns’ teamgenoot bij Envision Virgin Racing, Nick Cassidy, haakt met 70 punten ook aan bij de Formule E-top.

Londen en Berlijn
Het Formule E-seizoen nadert zijn ontknoping. Er zijn nog vier races te rijden: twee in Londen en twee in Berlijn. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is op 24 en 25 juli gastheer van de E-Prix, op 14 en 15 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Frijns blijft in titelrace: ‘Dit weekend was niet slecht’