Het laatste formule 1 nieuws

Frijns in achterhoede tijdens seizoensouverture Formule E

Frijns in achterhoede tijdens seizoensouverture Formule E

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Robin Frijns in actie op het circuit Robin Frijns is in de eerste race van het Formule E-seizoen op een teleurstellende 17de plek geëindigd.

Op het stratencircuit van Diriyah vertrok de Maastrichtenaar van de allerlaatste startplek. Na een inhaalrace wist hij uiteindelijk nog binnen de top 20 te eindigen.

Geen kwalificatie voor Frijns
Het vertrek vanaf de laatste plek was een flinke domper voor Frijns. In de laatste vrije training crashte hij met zijn Envision Virgin Racing-bolide. Daardoor kon hij niet aan de kwalificatie meedoen en restte hem niets anders dan achteraan het veld te vertrekken.

Saftycar
Binnen enkele ronden klom de fabrieksrijder van Audi op vanaf de 24ste plaats tot plek 18. De opmars van Frijns stokte daarna omdat de saftycar twee keer achter elkaar de baan werd opgestuurd. Toen de baan weer vrijgegeven werd, was het beste er voor de Limburger van af. Hij schoof nog slechts één plek op.

Winnaar
De openingsrace van de elektronische tegenhanger van de Formule 1 werd gewonnen door Nyck de Vries. De Nederlander was vanaf pole position vertrokken. Tijdens de race stond de Mercedes-rijder deze positie niet meer af.

Tegenvaller
De 17de plek is voor Frijns een tegenvaller. Hij gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat hij dit seizoen graag wil meestrijden voor de podiumplekken. Frijns is bezig aan zijn vijfde seizoen in de Formule E. Daarmee is hij één van de meest ervaren rijders van het startveld.

Zaterdag is op hetzelfde circuit in Saoedi-Arabië de tweede race van dit seizoen

Lees het hele artikel op de volgende pagina Frijns in achterhoede tijdens seizoensouverture Formule E